Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Από την παρέλαση στην Χώρα...















]

και άλλες φωτογραφίες στο Foto Andros




16 σχόλια:

dimitris είπε...

brabo paidia kai tou xronou naste kalla.
bageli se efxaristoume yia tis fotografies

eirini vlastari είπε...

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΑΨΟΓΑ!!!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!(αν και είμαι πια σε συνταξιοδότηση...)

Ανώνυμος είπε...

Εαν ο Γιωργος ο Γαιτης παρακολουθουσε αυτο που λεγεται παρελαση σημερα, θα τον χαναμε απο καρδιακο επισοδειο.

Ανώνυμος είπε...

Ένα μεγαλω μπράβο στους ΔΑΣΚΆΛΟΥΣ και δασκάλες και για όσους πρόσφεραν για την παρέλαση. Όπως βλέπο απω της φότο.ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΎΜΕ ΈΝΑ ΕΦΧΑΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΘΖny

Ανώνυμος είπε...

Μάθε πρώτα πως τον λένε άσχετε κ μετά σχολίαζε... Γιάννης είναι ο Γαΐτης!
Στην επόμενη παρέλαση βέβαια ας φωνάξουν εσένα να δίνεις βήμα με τη σφυρίχτρα σου...

Ανώνυμος είπε...

Ελλα ελλα τορα μην αρχεισομε τα ίδια .κανένας δεν εινε αλαθαστος .και του χρόνου ΕΆΝ ΜΑΣ ΑΦΉΣΕΙ Ο ΠΑΓΓΑΛΟΣ...ΘΖ NY axla

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΕΙΡΩΝEΙΑΣ(ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ) ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΟ ‘ΒΗΜΑ’ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ(Ο ΡΥΘΜΟΣ ΘΥΜIΖΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ BATTALLA)ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΩΝ ΤΥΜΠΑΝΩΝ
ΥΓ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΩ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Στον "φιλο" μου τον ασχετο. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ο Γαιτης ηταν ενας γυμναστης που αφησε εποχη στην Ανδρο. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ο Γαιτης ηταν ο Ποιητης που δεν ειχε σχεσεις με τις παρελασεις.

Γ.ΞΑΝΘΟΣ είπε...

Η Φιλαρμονική ' Ανδρου είναι η μόνη καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία, που στηρίζεται με απόλυτη πανθομολογούμενη επιτυχία στο μεράκι κάποιων και στην οικονομική ενίσχυση του γνωστού ευπατρίδη Ανδριώτη, ελλείψει δυστυχώς οιασδήποτε δημοτικής ενίσχυσης και στέκεται άψογα στις θρησκευτικές και εθνικές εορτές.
Διαφορετικά θα ακούγαμε ακόμη το "Μακεδονία ξακουστή" από τα μεγάφωνα .
Υ.Γ. Ο Γαϊτης ήταν και ζωγράφος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε. Θα ήθελα να σε πληροφορήσω σχετικά με το σχόλιο για το βήμα που παίζαμε κατα την διάρκεια της παρέλασης. Το βήμα αυτό παίζεται στην Κέρκυρα σε όλες τις εκδηλώςεις απο την παλαιότερη φιλαρμονική της Ελλάδος, Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας. Την επονομαζόμενη Παλιά Φιλαρμονική. Δεν έχει καμμία σχέση με ρυθμούς Batalla και διάφορα τέτοια. Παίξαμε το καθαυτό στρατιωτικό βήμα και στην συνέχεια παίξαμε το βήμα της Παλιάς για κάτι διαφορετικό. Αυτά προς ενημέρωση σας προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.

Σωκράτης Ι. Μπαζάκης

Ανώνυμος είπε...

Και για του λογου το αληθές. http://m.youtube.com/watch?v=0CNGZXlth38

Εδώ θα ακούσετε το βήμα της Παλιάς για καταλάβετε τι παίζουμε.

Σωκράτης Ι. Μπαζάκης

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ . ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙ BATALA .1) ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ "ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ " ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1840 .2) ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΑΠ ΤΟ 1988 ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ . 3) ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ 120.000 ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 4) ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ" ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΡΧΑΙΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΠΑΝΤΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ (!!) ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ 5)Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ 6) ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΞΑΝΘΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΖΑΚΗ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ Η'ΙΣΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑ ΣΩΣΤΑ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΚΑΝΕΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε. Εχεις απόλυτο δίκιο να σε ξενίζει ο ρυθμός αυτός για βήμα παρέλασης. Ολα αυτά όμως που γίνονται σε σχέση με την Φιλαρμονική είναι λίγο πρωτοφανή για τα δεδομένα της Ανδρου. Αλλά προσπαθούμε και εμείς να παρουσιάσουμε κάτι το διαφορετικό στον κόσμο πέρα απο τα στερεότυπα.

Σωκράτης Ι. Μπαζάκης

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρα ηταν ο ρυθμος που επαιζε η φιλαρμονικη , κατι και το διαφορετικο, χωρις ομως να ανατρεπει αυτα που παιζονται στις εθνικες εορτες , κατα συνεπεια ειναι εκτος τοπου και χρονου τα περι batalla και αλλα σχετικα!! Ας μην γραφουν καποιοι κακιες για ενα θεσμο τοσο σημαντικο στα πολιτιστικα δρωμενα της ανδρου, που τοσα παιδια βρισκουν δημιουργικη διεξοδο προς τα εκει, ας τους αφησουμε να κανουν την δουλεια τους και το μερακι τους , γιατι μετα αν σταματησουν να ασχολουνται και σβησει και αυτος ο θεσμος, απο τους τελαιυταιους που εχουν μηνει τοτε ολοι θα βγαινουν και θα γραφουν το μακρυ τους και το κοντο τους και θα ριχνουν παλι κροκοδειλια δακρυα οπως εκαναν τοσες φορες στο παρελθον για αλλους θεσμους πολιτιστικους που οι ιδιοι ανθρωποι τους πολεμησαν!!

καψοραχη είπε...

παντως ο Γιαννης Γαϊτης μια λαχταρα στον ταφο του θα την πηρε!!που δεν προλαβε να σφυριξει στην Ανδρο παρελασεις!!(πλακα κανω...για τους ευαισθητους)