Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Συνεχίζει το καταστροφικό έργο του το κόκκινο σκαθάρι

στου Σκοπελίτη


Πάνω από την Πλακούρα

Στον Άγιο Γεώργιο


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απ'την στιγμή που δεν ενδιαφέρονται για την τύχη των Φοινίκων οι ιδιοκτήτες τους δεν υπάρχει λόγος να ενδιαφέρει εμάς τους υπόλοιπους ή να πει ο οποιοσδήποτε να πληρώσουμε εμείς μέσω του Δήμου για την σωτηρία καλοπιστικών δέντρων ιδιωτών. Ο κήπος της Παναγίας ανήκει στην εκκλησία άρα αυτή είναι υπεύθυνη για την θεραπεία τους αν θέλει, στην οικία Σκοπελίτη, στον 'Αγιο Γεώργιο και στην πλακούρα ισχύει το ίδιο. Γεωπόνοι πάνω στο νήσι δόξα το θεό υπάρχουν αρκετοί και μάλιστα άνεργοι πολλοί απ'αυτους, όποιος θέλει και αγαπάει το φυτό που εχει στην ιδιοκτησία του ας κάνει τις ενέργειες που πρέπει για να το σώσει.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα με το παραπανω σχολιο, ας κοιταξουν οι ιδιοκτητες των δενδρων να τα σωσουν και να απευθηνθουν στους αρμοδιους, ειναι κριμα να καταστραφουν οι φοινικες αυτοι, αλλα ο απλος πολιτης εχει τοσα πραγματα στο κεφαλι του δεν μπορουμε να σκεφτομαστε και αυτα, και καλα θα κανουν οι τοπικοι αρχοντες να ασχοληθουν με τα σοβαρα θεματα, να βοηθησουν να δημιουργηθουν θεσεις εργασιας στο νησι και να ελαυφρινουν οσα βαρη μπορουν απο τους δημοτες και οχι να αυξανουν κατα 13% τα δημοτικα τελη , ντροπη και τσιπα λιγο, εμεις παντα θα πληρωνουμε τις λανθασμενες επιλογες για τα σκουπιδια και αλλα προβληματα που δεν μπορουν να λυσουν αυτοι? ΠΑΛΙ ΣΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!!!!!!!!!!

skouliki είπε...

Ο κήπος της Παναγίας ανήκει στην εκκλησία....... εμείς που ανήκουμε, ή καλυτερα η Παναγία δεν είναι κάτι δικό μας;;;;;
Μου θύμισε το σχόλιο το ανέκδοτο με την κατσικά του γείτονα που ψοφισε, ή καλύτερα ασε το σπίτι του γείτονα να καίγεται....... αλλά ποιος σταματά την φωτιά και το κόκκινο σκαθάρι στην περίπτωση μας, στο σπίτι του γείτονα;;; καλησπέρα σας...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό skouliki,
Λέμε ακριβώς το ίδιο πράγμα, όσον αφορά τον κήπο της Παναγίας.Ναι, συμφωνώ, είμαστε το σώμα της εκκλησίας αλλά απ'την σκοπιά την ιδιοκτησιακή ο κήπος δεν ειναι ούτε των ενοριτών ούτε οποιοδήποτε άλλου, ανήκει σε ενα εκκλησιαστικό ΑΦΜ που ορίζει ρητά την τύχη του κήπου αυτού. 'Οποιος θέλει και μπορεί (ιδιώτης) ας πάει να ενισχύσει με τον οβολό του το παγκάρι της Παναγίας και να απαιτήσει πως τα χρήματα θα πάνε για την σωτηρία των δέντρων.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν καταστραφούν οι μολυσμένοι φοίνικες δεν πρόκριτε να μείνει κανένας φοίνικας όρθιος πάνω στην Άνδρο… είναι δημόσιο το πρόβλημα όχι ιδιωτικό..

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε αφου όπως λες οτι το πρόβλημα ειναι δημόσιο μπορείς αν θέλεις να πας στο Δήμο, να κάνεις αίτηση να καταστρέψουν τα συνεργεία του δήμου τα δέντρα ιδιώτων που βρίσκονται μέσα στις αυλές τους ή αν βιάζεσαι να πας στον κήπο της Παναγίας η στη οικία Σκοπελίτη η στην Καϊρειο Βιβλιοθήκη να αρχισεις να κόβεις τους φοίνικες και όταν θα πέφτουν οι μηνύσεις και οι αγωγές βροχή μας λες. Αναρωτιεμαι γιατί κάποιοι επιμένουν οτι το πρόβλημα ειναι του δήμου.

Ανώνυμος είπε...

1. Το θέμα μας είναι η καταστροφή των φοινικοδέντρων και όχι ο κήπος της Παναγίας.
2. Ο Φοίκικας είναι δέντρο κυρίως της τροπικής και υποτροπικής ζώνης.
Δεν κατάλαβα τι λόξα τους έπιανε όλους τα προηγούμενα χρόνια, την "ψωνίζανε" και γέμιζαν τον κόσμο φοίκινες!
3. Έχουμε ωραιότατα ντόπια δέντρα, και καλοπιστικά και απ' όλα, τα οποία δεν προσβάλονται απο σκαθάρια, με ωραίο φύλλωμα και με δροσιά. Να βγάλουμε όλους τους φοίνικες και να βάλουμε τέτοια.
Να 'ναι καλά το καημένο το σκαθάρι!