Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Constantine Louloudis, ένας ανδριώτικης καταγωγής ολυμπιονίκης

O αθλητισμός της Ελλάδας τιμήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και από ένα νεαρό φοιτητή με καταγωγή από την Άνδρο, τον Κωνσταντίνο Λουλούδη.
  Ο εγγονός του Κωνσταντίνου και της Μήτσας Λουλούδη από την Άνδρο, είναι ένα σημαντικό μέλος της αγγλικής οκτακώπου ομάδας κωπηλασίας που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Λονδίνο την 1η Αυγούστου και διακρίνεται για την τρομερή του δύναμη , χαρακτηριστικό που τον βοηθάει να δίνει τεράστια ώθηση στη βάρκα.
Υπήρξε ο νεώτερος κωπηλάτης που έλαβε μέρος στον διάσημο παραδοσιακό κωπηλατικό αγώνα που διεξάγεται μεταξύ Οξφόρδης και Κέμπριτζ, βοηθώντας το Παν/μιο της Οξφόρδης να φθάσει στην νίκη, γεγονός που τον προώθησε στην Ολυμπιακή ομάδα. Είχε αρχίσει να κωπηλατεί το 2007 στο κολλέγιο του ' Ιτον εντελώς συμπτωματικά γιατί υπήρχε κοντά ένα νησί όπου πουλούσαν σοκολάτες, παγωτά και άλλες λιχουδιές και ήταν ο μόνος τρόπος να έχει πρόσβαση σ' αυτά μέσω αυτής.
Γονατιστός πρώτος από δεξιά
Το 2009, το BBC του απένειμε τον τίτλο του ανερχόμενου αστεριού στο άθλημα.
Όταν δεν παίρνει μέρος στις εξοντωτικές προπονήσεις o Constantine Louloudis σπουδάζει Αρχαία Ελληνικά στο κολλέγιο Trinity στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ο Κωνσταντίνος έρχεται συχνά στην Άνδρο με τους γονείς του Λεονάρδο και Μαντυ που ζουν στο Λονδίνο και το σπίτι τους εδώ είναι πάνω από το κατάστημα «Γερμανός» στην Χώρα. Ο Κωνσταντίνος είναι μόλις 20 ετών και φαίνεται ότι θα είναι σημαντικό μέλος της ομάδας κωπηλασίας της Αγγλίας για πολλά χρόνια ακόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: