Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Πανωλεθρίαμβος στην Άνδρο

 Tο Σάββατο 10 Ιουλίου 2010 και ώρα 9 µ.µ. στο Café du musée του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο θα γίνει παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κωνσταντίνου Τζούµα
 ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑΜΒΟΣ
από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Με τον Κωνσταντίνο Τζούµα συνοµιλεί
 ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης
και καλωσορίζει η Μαίρη Τσατσοµοίρου– Παναγιωτοπούλου (androsholidays.gr).
Μετά την παρουσίαση θα προσφερθούν ανδριώτικα παραδοσιακά εδέσµατα.
  Ο Κωνσταντίνος Τζούμας γεννήθηκε το 1944 στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα με επιδόσεις στη βιβλιοφαγία, στους κλασικούς μυθιστοριογράφους, στον κλασικό αθλητισμό, στο πινγκ-πονγκ, στο μπιλιάρδο και στο ροκ εντ ρολ.
Απέφυγε τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων και προτίμησε τη δράση των δρόμων, των καφέ και των ταξιδιών. Διάλεξε την ηθοποιία από αντίδραση στην αντίληψη που θεωρούσε τους ηθοποιούς ελαφρών ηθών. Διδάχτηκε θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών και έκανε χορό με τη Ζουζού Νικολούδη, τον Άλβιν Νικολάις, τον Μερς Κάνινγκχαμ και τον Άλβιν Έιλυ. Στη Νέα Υόρκη έμαθε να επιβιώνει χωρίς να το κάνει θέμα. Εγκατέλειψε το χορό, γιατί «βαριά η καλογερική». Έπαιξε στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Κάνει καθημερινά ραδιόφωνο.Με τον Παντελή Βούλγαρη έχει συνεργαστεί στις ταινίες Happy Day(1976)  και Ακροπόλ(1995)
Το 2008 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του με τον τίτλο Ως εκ θαύματος, το οποίο αποτελεί το πρώτο μέρος μιας αυτοβιογραφικής τριλογίας, που συνεχίζεται με το Complete unknown (2009) και ολοκληρώνεται με το Πανωλεθρίαμβος (2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια: