Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Και οι εκπαιδευτικοί της Άνδρου στην απεργία

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 με αφορμή την απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ απεργοί δάσκαλοι και καθηγητές της Άνδρου, κατέβηκαν στη Χώρα να ενημερώσουν τον Έπαρχο αλλά και όλες τις Δημόσιες υπηρεσίες με  ψήφισμά τους για τη μορφή του αγώνα ενάντια στα εύκολα και παράλογα μέτρα της Κυβέρνησης που αποφασίζονται ερήμην τους.


 ΤΟ   ΨΗΦΙΣΜΑ   ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ   Α/ΘΜΙΑΣ  &   Β/ΘΜΙΑΣ   ΑΝΔΡΟΥ

ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗ ΘΕΣΗ..

12 σχόλια:

Simatoros είπε...

Mόνο οι εκπαιδευτικοί όρθωσαν "ανάστημα" στην Άνδρο στην αντεργατική λαίλαπα.Όλοι οι άλλοι αντί να τους στηρίξουν με την παρουσία τους ... κότες και στην μακαριότητα του καναπέ !!
Δεν σας προβληματίζει;

SPYROS AP TA LEYKA [Mερακλης] είπε...

τώρα θα τους μάθουμε...μόνο για παρατηρησεις ειναι καλοι ...προχθες μου εκανε ενας μια λεγοντας μου γιατι ζω στην ερημιά κ δεν παω στο Μπατσι στο Γαυριο η στην Χώρα....δεν απαντησα ...κεντησα τον γα'ιδαρο κ εφυγα.....

καψοραχη είπε...

πρωτογνωρες και ελπιδοφορες εικονες για Ανδρο!
ο συντηρητισμος εκανε ενα ΚΡΑΚ η μου φανηκε???
ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕ ΡΕΕΕΕΕ!!!!!!

kimon είπε...

Δυστυχώς οι κινητοποιήσεις αυτές τις περισσότερες φορές πραγματοποιούνται από νεοδιόριστους, ξένους εκπαιδευτικούς που λειτουργούν στο νησί μας.
Οι ντόπιοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.
Όσο για τους υπόλοιπους που δεν απεργούν, είναι επειδή δεν συμφωνούν στο τρόπο της κινητοποίησης που επιλέγεται.
Κι εκεί πρέπει να τονίσω ότι, υπάρχει μεγάλη διαφορά όταν απεργεί ένα εργοστάσιο και ένα σχολείο.
Μια παραγωγική μονάδα πλήγεται άμεσα όταν μια μέρα δεν δουλέψει. Μια δημόσια υπηρεσία και ειδικότερα ένα σχολείο, δεν πλήγεται καθόλου, αφου τα μαθήματα, εύκολα μεταφέρονται την επόμενη μέρα.
Κι εφόσον μια απεργία πραγματοποιείται με σκοπό να πλήξει για να ακολουθήσουν οι διαδικασίες διαλόγου κι εύρεσης λύσης, η εκπαιδευτική κοινότητα δεν βολεύεται με 24ωρες απεργίες, παρά μόνο το κράτος που αποταμιεύει τα μεροκάματα που χάνονται.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα πρέπει να πραγματοποιούνται σε καιρό που πλήγεται το σύστημα για να μπορεί να γίνει ουσιαστικός διάλογος.

καψοραχη είπε...

Κιμωνα
το σκεπτικο σου ειναι μαθηματικο και η αγωνες θεμα ομαδικης συμμετοχης...εγω που ειμαι στον ιδιωτικο τομεα και το αφεντικο (Γερμανοι) ηδη μου παιρνουν μετρα για σαβανα και εχω τον εκβιασμο απεργια=μπαινεις στην μαυρη σελιδα παιρνω τα ρισκα μου και απεργω ....αν ο εκπαιδευτικος η ο δημοσιος που δεν αντιμετωπιζει το ιδιο δεν απεργησει τοτε τι κανουμε?

κοιτα το θεμα της απεργιας ειναι μεγααααλη συζητηση...το κακο στην Ελλαδα ειναι οτι γινεται καταχρηση και χανει την ουσια της....η χθεσινη μερα ομως πιστευω οτι ειχε ιδιαιτερη σημασια και θα επρεπε ΟΛΟΙ να ειμαστε στους δρομους...αυτο που πανε να μας κανουν δεν ειναι λιγο!!!!!και ιδιαιτερα στα νεα παιδια....

Ανώνυμος είπε...

otan oi kyklades stis ekloges apo mple pou htan aneka8en eginan prasines skavate monoi sas to lako pou pesate...twra apergia...

kimon είπε...

Καψοράχη, άλλο να κάνεις απεργία συμπαράστασης και άλλο να ζητάς τα δίκια σου.
Η πανελλαδική απεργία έγινε για να αποδωθούν τα νούμερα της κινητοποίησης και όχι η ουσία. (τουλάχιστον για τους εκπαιδευτικούς).
Κατανοώ απόλυτα το προβληματισμό σου, αλλά μίλησα μόνο για το κλάδο μου. Σίγουρα το θέμα απεργία είναι μεγάλη ιστρία και σηκώνει πολυ κουβέντα.
Όμως για κάθε κλάδο πρέπει να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο τρόπο κινητοποιήσεων.
Δες ότι ο τρόπος των αγροτών δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί ούτε στο δικό σου κλάδο ούτε στο δικό μου.
Η μαζικότητα μόνο επαναστατικό χαρακτήρα μπορεί να έχει και όχι απεργιακό.

Δημ.Σχολείο Γαυρίου είπε...

@ Kimon: Επέτρεψέ μου να σε διορθώσω μιας και ήμουν παρών. Στη χθεσινή κινητοποίηση πρωτοστάτησαν εκπαιδευτικοί με πολλά χρόνια υπηρεσίας, άλλοι που είναι κοντά στη σύνταξη, άλλοι που παρότι "ξένοι" παραμένουν στο νησί περίπου μια δεκαετία, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι και νεοδιόριστοι. Όσον αφορά εκείνους που δεν απεργούν δε θα ήθελα να σχολιάσω τις επιλογές των συναδέλφων...άλλωστε η συμμετοχή ή όχι είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Μια περισσότερο επαρκής ενημέρωση σίγουρα θα βοηθούσε. Ίσως κάποιοι σκέφτονται το γνωστό ελληνικό "δε θα συμβεί σε εμένα"...δεν ξέρω.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε αυτό που λες: Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα πρέπει να πραγματοποιούνται σε καιρό που πλήττεται το σύστημα. Θυμάμαι όταν έδινα εγώ πανελλήνιες οι καθηγητές απεργούσαν με αποτέλεσμα να γράψουμε τέλη Ιουλίου !!!

Καλημέρα σε όλους

kimon είπε...

Δημ. Σχολ. Γαυρίου, έχω κουραστείεδώ και 15 χρόνια να χαρίζω μεροκάματα με τις 24ωρες και 48ωρες και ειδικά λίγο πριν από γιορτές που πέφτουν τα επιδόματα.
Προσωπικά δεν απήργησα χτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ενημερωμένος στα προβλήματα.
Φυσικά και θα μου συμβεί όπως σε όλους μας, αλλά πρέπει να καταλάβουν οι συνδικαλιστές ότι κυνηγάμε χωρίς όπλο.
Οι πανελλήνιες συμφωνώ, είναι η ιδανικότερη εποχή, αλλά φοβούνται τη κατακραυγή. Όμως αν σκεφτεί κανείς ότι τα πτυχία μας κατάντησαν να τυλίγουν σουβλάκια, τότε μια τετοια κινητοποίηση ευνοοεί και τους μαθητές που θα αποκτήσουν πτυχίο με αξία.
Αν γίνει κατανοητό αυτό, τότε μπορούμε να έχουμε μαζί μας και τη μαθητική κοινότητα και τους γονείς.
Αλλά ποιος ταράζει τα νερά, όταν το ίδιο το κράτος κατευθύνει τον συνδικαλισμό;

καψοραχη είπε...

Κιμωνα δεν ηξερα τον κλαδο σου αλλα και να τον ηξερα παλι τα ιδια θα ελεγα....
κοιτα...εχω δει απεργιες και απεργιες...μερικες αν το θες με θυμωνουν κιολας....
θυμαμαι ειχα γνωστη με πολυ καλη θεση στον ιδιωτικο τομεα που τοτε με τα "μορια" του πατερα Παπανδρεου την αφησε και μπηκε με συμβαση στο δημοσιο(καλο το ξυσιμο ετσι?)..ερχεται λοιπον μετα η δεξια και την σουταρει κανονικα....
σε πληροφορω αυτη και αλλοι ομοιοι της κατεβηκαν και εκλεισαν το κεντρο μια ολοκληρη μερα!!!!!
αυτα με θυμωνουν γιατι εχω περασει την ηλικια που πιστευα οτι ο εργατης εχει παντα δικιο και ο εργοδοτης παντα αδικο...
αυτο ομως που παει να γινει τωρα σε παγκοσμοιο επιπεδο ειναι επιστροφη στην δουλεία και εδω πρεπει να ξεσηκωθουμε ολοι....με τα ρισκα του ο καθεις!
τα νεα παιδια ειναι χαμενα απο χερι..

Ανώνυμος είπε...

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια προσπάθεια εν εξελίξει να εδραιωθεί ένα νέο εργασιακό καθεστώς που θα απογυμνώσει τον εργαζόμενο από κάθε μορφή αντίδρασης καθιστώντας τον απόλυτα εξαρτημένο από εργοδότες και κεφάλαιο. Θα συμφωνήσω με τον Κίμωνα ότι 1 μέρα απεργίας δεν φτάνει, αλλά η επαναστατική δράση δεν υποβάλλεται εκ των άνω, προκύπτει ως αναγκαιότητα από τον ίδιο τον λαό.Ο λαός απ' ότι φαίνεται δεν έχει πιάσει ακόμα "πάτο" και δεν έχει ακόμα αφυπνιστεί. Καλό είναι πάντως την επαναστατική διάθεση να την τρέφουμε μέσα μας, καθώς επίσης και την συλλογική δράση να την ασκούμε όποτε μπορούμε μέσα από εκδηλώσεις σαν την χθεσινή, έτσι ώστε να μην πέφτουμε στον λήθαργο της μίζερης καθημερινότητας αλλά να εκφράζουμε ως Πολίτες την δυσανασχέτησή μας και να δίνουμε το έναυσμα για κάτι περισσότερο, κάτι μεγαλύτερο.

Ανάρτηση είπε...

ΓΛΕΝΤΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ !
Αυτό είναι το τρίπτυχο της "αποχαύνωσης" και της μή δράσης δυστυχώς στην Άνδρο φίλοι μου.
Η συγκεκριμένη ανάρτηση μάλιστα αποδίδει πλήρως αυτή την μακάρια πραγματικότητα.Δεν μιλάμε για κάποιο νησί.Μιλάμε για άλλον πλανήτη.Οτι και όσα λέγονται παραπάνω ας ελπίσουμε οτι δεν θα αποδειχθούν ... ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ !