Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Έχουμε καλό σκοπό


Τα τελευταία 4 χρόνια καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε τη λειτουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης, κάτι που ωστόσο απαίτησε και απαιτεί σημαντική εθελοντική εργασία, καθώς και την εξασφάλιση οικονομικών πόρων. Παράμετροι που βοήθησαν υπήρξαν η εφαρμογή του συστήματος των συνδρομών που εισπράττονται στην αρχή κάθε περιόδου προβολών, η λειτουργία του κουμπαρά στο bar σε κάθε προβολή, όπου ο καθένας συνεισφέρει ότι θέλει για τα σπιτικά εδέσματα και ποτά (επίσης εθελοντική προσφορά των εθελοντών, φίλων και συνδρομητών), αλλά και οι χορηγίες φίλων της Λέσχης. Αξίζει να σημειωθεί η ετήσια δωρεά που πραγματοποιούν οι κ.κ. Δανιόλου Λία και Ραπτάκη Έφη, κάθε καλοκαίρι παραχωρώντας μέρος των εισπράξεων απ’ το παζάρι των χειροποίητων προϊόντων τους, καθώς και η δωρεά του κ. Τσεπέρκα Ιωάννη, καινούργιας οθόνης υψηλών προδιαγραφών και διαφημιστικών πανώ για τη Λέσχη.


Τολμούμε λοιπόν φέτος να θέσουμε ένα νέο στόχο : την απόκτηση video-projector έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να προβάλλουμε αξιόλογες ταινίες που δεν διατίθενται σε συμβατικές κόπιες. Πρόκειται για ταινίες νέων δημιουργών ή παλαιότερες κλασσικές ταινίες, ακόμη και δημιουργίες ερασιτεχνικών film που σχετίζονται με το νησί μας. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τη δημιουργία μικρών documenter από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στο Γαύριο και το Κόρθι, στα πλαίσια προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα «Τουρισμός και Τοπία», ταινιάκια τα οποία θα θέλαμε να προβάλλουμε προσεχώς στο Ανδριακό κοινό. Υπήρξε ακόμη και η σκέψη να πραγματοποιηθεί από τον Θοδωρή Μπαφαλούκο, γνωστό Ανδριώτη δημιουργό, το γύρισμα μικρών ταινιών με νέα της Άνδρου, κάτι σαν τα ‘επίκαιρα’ που προβάλλονταν στους παλαιούς κινηματογράφους.
Η απόκτηση του εξοπλισμού αυτού θα επιτρέψει στη Λέσχη να προβάλλει αξιόλογες ταινίες και αφιερώματα που δυστυχώς δεν είναι δυνατό να προβληθούν με τον συμβατικό εξοπλισμό που διαθέτουμε.
Η δαπάνη που απαιτείται για επαγγελματικό εξοπλισμό που να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Χώρας ανέρχεται περίπου στις 10.000€.
Αριθμός λογαριασμού :ALPHA BANK 622-00-2002-001710
Παρακαλούμε τον καθένα σας να συμβάλλει στην προσπάθεια μας αυτή έστω και με ένα συμβολικό ποσό.
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή μας και σας περιμένουμε στις προβολές μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: