Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Η πρώτη για το 2015, επίσκεψη του Σεβασμιώτατου κ. Δωρόθεου Β' στην Άνδρο




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ & ΑΝΔΡΟΥ 
 ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β' ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ
 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' το Σάββατο και την Κυριακή, 3 και 4 Ιανουαρίου 2015, αντίστοιχα, θα πραγματοποιήσει ποιμαντική επίσκεψη στην Άνδρο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τελέσει τις εξής ιερές Ακολουθίες:
1. Χώρα
 Το Σάββατο, 3 Ιανουαρίου, στις 5.30 το απόγευμα, θα χοροστατήσει κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Υψηλού και θα ευλογήσει την Αγιοβασιλειόπιττα για τους Εφημερίους, τα Ηγουμενοσυμβούλια και τις Μοναστικές Αδελφότητες, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους, τους Συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως, τις οικογένειές τους και όσους πιστούς το επιθυμούν, της περιοχής Χώρας Άνδρου.
 Την Κυριακή, 4 Ιανουαρίου, το πρωί, κατά την οποία δεν θα λειτουργήσουν, κατά το έθος οι Ιεροί Ναοί Αγίου Γεωργίου και Θεοσκεπάστου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας.
 2. Κόρθι
 Την Κυριακή, 4 Ιανουαρίου, την 12η μεσημβρινή, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κορθίου, θα ευλογήσει την Αγιοβασιλειόπιττα για τους Εφημερίους, τα Ηγουμενοσυμβούλια και τις Μοναστικές Αδελφότητες, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους, τους Συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως, τις ικογένειές τους και όσους πιστούς το επιθυμούν, της περιοχής Κορθίου.
 3. Γαύριο
 Το απόγευμα της ίδιας μέρας, Κυριακής, 4 Ιανουαρίου, στις 5.30, θα χοροστατήσει κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαυρίου και θα ευλογήσει την Αγιοβασιλειόπιττα για τους Εφημερίους, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους, τους Συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως, τις οικογένειές τους και όσους πιστούς το επιθυμούν, της περιοχής Γαυρίου-Μπατσίου.

3 σχόλια:

ΧΡΗΣΤΟΣ είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Πριν τον υποδεχθούμε θερμά στην Άνδρο, ας σκεφτούμε τι έκανε στην γειτονική Τήνο, που με τις (Κατ εμένα παράλογες) αποφάσεις του, κατάφερε να στρέψει ένα ολόκληρο νησί (και όχι οποιοδήποτε) εναντίον του. Απορρώ, αν θα σταματήσει ποτέ να επιρεάζει το χρήμα τους "ηγέτες" της εκκλησίας μας.

Δημήτρης Σπυρόπουλος είπε...

Με προβλημάτισε το προηγούμενο σχόλιο.... Θα προσθέσω πως η προσωπικότητα καθενός μας επαληθεύεται ως προς την επάρκειά της ΚΑΙ από τις μικρές πράξεις της καθημερινότητάς μας!!!!

Unknown είπε...

Χρονια πολλα στον σεβασμιωτατο και καλως να ερθει δεν γνωριζω τι συνεβη στην Τηνο θυμαμαι ομως πως ειχε γινει αποδεκτης συγχαρητηριων για το κοινωνικο του εργο απο καποιο καναλι,ας πρωτοστατισει λοιπον στην ιδρυση κοινωνικου παντοπωλειου πανω στο νησι οπως κανουν αλλες μητροπολεις,στην Ανδρο δεν ειναι ολοι εφοπλιστες