Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

«Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση» από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου Όρμου Κορθίου Άνδρου.


Την Τετάρτη 26 Μαρτίου στις 18:00 το απόγευμα, στο χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση» από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου Όρμου Κορθίου Άνδρου.
Μια ταινία για την εκπαίδευση με επίκεντρο την αγάπη, το σεβασμό, την ελευθερία και τη μάθηση.

Η Απαγορευμένη εκπαίδευση είναι ένα ντοκιμαντέρ που έχει ως στόχο να αμφισβητήσει τη λογική της σύγχρονης εκπαίδευσης και μέσα από προοδευτικές, αντισυμβατικές εκπαιδευτικές εμπειρίες θέτει την ανάγκη για ένα νέο εκπαιδευτικό πρότυπο.
Η Απαγορευμένη Παιδεία αποτελεί τροφή για προβληματισμό, και προσπαθεί να πυροδοτήσει μια συζήτηση για τις βάσεις, τα θεμέλια της εκπαίδευσης, και την προώθηση της ανάπτυξης μιας ολοκληρωμένης παιδείας με επίκεντρο την αγάπη, το σεβασμό, την ελευθερία και τη μάθηση.
 Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση (ισπανικά: La Educacion Prohibida) είναι ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε το 2012.
 Περιγράφει ποικίλες εναλλακτικές πρακτικές εκπαίδευσης και αντισυμβατικά σχολεία στη Λατινική Αμερική και την Ισπανία, και περιλαμβάνει εκπαιδευτικές προσεγγίσεις όπως η λαϊκή επιμόρφωση, το σύστημα Μοντεσσόρι, η προοδευτική εκπαίδευση, η εκπαίδευση Βάλντορφ (Waldorf), η κατ οίκον διδασκαλία.
 Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε 10 θεματικά επεισόδια, που το καθένα παρουσιάζει μια διαφορετική πτυχή της εκπαίδευσης στο πλαίσιο του σχολείου και έξω από αυτό.
 Τα θέματα περιλαμβάνουν την ιστορία του σχολικού συστήματος, την εξουσία και δύναμη στα σχολεία, την αξιολόγηση και το διαχωρισμό των μαθητών, την κοινωνική λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και το ρόλο των εκπαιδευτικών και των οικογενειών. Η ταινία περιέχει σχεδόν 30 λεπτά κινουμένων σχεδίων και μια φανταστική δραματοποιημένη ιστορία που συνδέει τα επεισόδια.
 Είναι η πρώτη Ισπανική ταινία που χρηματοδοτήθηκε μέσω της μεθόδου πληθοχρηματοδότησης και προβλήθηκε ταυτόχρονα σε 130 πόλεις, σε 13 χώρες, με συνολικό αριθμό 18.000 θεατών μέσα σε μια μέρα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε Βαγγέλη!!!
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων νηπιαγωγείου Όρμου Κορθίου Άνδρου.

Ανώνυμος είπε...

Οι εκπαίδευση του παιδιού αρχίζει απο το σπίτι μετά πιγενη στο εκπαιδευτικό .το προτο πράγμα στο παιδί εινε ο σεβασμός απέναντι μαμά στον μπαμπά στον γητονα. Το σήμερον δεν ιπαρχη .απο την στιγμή που του δίνης το δικεοματα για απεργίες απέναντι στους εκπαιδευτικούς το παιχνίδι χάθηκε το σχόλιο εινε το άλλο σπιτι του. Μέχρι τα18χρονον..τηλεφονα .νο κουμπούρες παραπάνω άπω 1 ώρα αστο να τρέξει να κάνει ποδήλατο να κάνει φίλους να πέζουν μπουνιές να κατρακιλισουν στο χορτάρι στο χομα . Όχι κλεισμένα στο σπίτι.Δύστου να κανη σπορτς ΘΖ ΝΥ.εκτος ο μπαμπά κε μαμά θέλουν την ελεφτερια.τους

καψοραχη είπε...

ρε φιλε απο την Αμερικη σε ποιο ετος ακριβως εχεις μεινει?τις συμβουλες περι διαπαιδαγωγηση τις βγαζεις και σε προσπεκτους?ελα Παναγια μου....

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε απο την ανδρο .Μαλον εισε απο τους μοντερνους το βλέπο με τα γραφόμενα σου μην φοβασε δεν σου κόβουν της απεργίες .κε είχες κε καλή Παιδαγωγιση. Βλέπο.θζny