Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

"ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ"

Διακήρυξη Συνεργασίας των Δημοτικών Παρατάξεων 
 "ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ" και "ΑΝΔΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" 
 Ανδριώτες και Ανδριώτισσες
Οι δημοτικές παρατάξεις «ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» και «ΑΝΔΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ», και εμείς ως επικεφαλείς τους, ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα των καιρών και της εποχής μας αποφασίσαμε την κοινή κάθοδο στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου με ένα ενιαίο συνδυασμό συνεργασίας, τον συνδυασμό «ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ».

Οδηγηθήκαμε στην απόφαση αυτή κρίνοντας δύο καθοριστικούς παράγοντες:
Την ειλικρινή και απροσχημάτιστη πρόσκληση σε συνεργασία από τον σημερινό Δήμαρχο Άνδρου, τον Γιάννη Γλυνό, ώστε να δημιουργηθεί μια μεγάλη Δημοτική παράταξη από όλους τους συνδυασμούς που το 2010 συμμετείχαν στις εκλογές και ακόμα την διαπιστωμένη από όλους αλήθεια ότι δεν υπάρχουν στο νησί ζητήματα που να χωρίζουν τους Ανδριώτες.
 Σημαντικό ρόλο στην δημιουργία αυτής της συμπαράταξης έχει και η πολιτικοοικονομική κατάσταση στην χώρα, που γκρέμισε τα μέχρι σήμερα γνωστά κομματικά στερεότυπα.
Η απόφασή μας αυτή στηρίζεται από την συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στους δύο συνδυασμούς στις εκλογές του 2010 και τυχαίνει της αποδοχής και της έγκρισης της πλειοψηφίας των Ανδριωτών ανεξάρτητα από την μέχρι τώρα παραταξιακή και πολιτική τους προτίμηση.
Επιθυμία μας ήταν να συμμετέχουν και οι τρεις συνδυασμοί που το 2010 διεκδίκησαν την ψήφο των Ανδριωτών όμως αυτό δεν έγινε δυνατό.
 Όσοι θα είμαστε υποψήφιοι στον συνδυασμό «ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» αλλά και όλα τα στελέχη και οι φίλοι των δύο συνδυασμών δεσμευόμαστε μπροστά στους Ανδριώτες:
 · Να ολοκληρώσουμε τα έργα υποδομής που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα μέσα στην πενταετή θητεία του Συμβουλίου που θα εκλεγεί τον Μάιο του 2014.
 · Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια για τουριστική και αγροτική ανάπτυξη με έμφαση στην μεταποίηση γιατί μόνο μια τέτοια οικονομική ανάπτυξη μπορεί να κρατήσει τους νέους Ανδριώτες στην Άνδρο.
Δεσμευόμαστε να είμαστε παρόντες πάντα κοντά σας και δίπλα σας, στα εύκολα και στα δύσκολα, στα μεγάλα και στα μικρά, για μια ΑΝΔΡΟ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ, σε ένα δύσκολο περιβάλλον οικονομικό και αυτοδιοικητικό.
 Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ.
 Καλούμε όλους τους Ανδριώτες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια που ανοίγει μια νέα ελπιδοφόρο εποχή για την Άνδρο, για μια ενωμένη και δυνατή Άνδρο.
 Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
   ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΥΝΟΣ                                                        ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ                                         ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ»                      ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΔΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ»


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ὡς ἔστι μάλιστα τοῦτο δέος, μὴ πανοῦργος ὢν καὶ δεινὸς ἅνθρωπος πράγμασι χρῆσθαι, τὰ μὲν εἴκων, ἡνίκ᾽ ἂν τύχῃ, τὰ δ᾽ ἀπειλῶν (ἀξιόπιστος δ᾽ ἂν εἰκότως φαίνοιτο ), τὰ δ᾽ ἡμᾶς διαβάλλων καὶ τὴν ἀπουσίαν τὴν ἡμετέραν, τρέψηται καὶ παρασπάσηταί τι τῶν ὅλων πραγμάτων.
Δημοσθένης

Ὀλυνθιακὸς Αʹ

Ανώνυμος είπε...

Ωραιο μακαρι να το καταλαβουν.

Ανώνυμος είπε...

Χαμένοι στην μετάφραση.

Ανώνυμος είπε...

Κε εγώ μαζί σου .χαμενος τελιος Περιμενο να ΔΩ τον ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥΣ. Νομίζω ολλη το ζητούμε αφτο θζny

Ανώνυμος είπε...

εσύ έτσι και αλλιώς τα έχεις χαμένα

Ανώνυμος είπε...

Εφχαριστο πολλή πολλή ευγενικό εκμερουσας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι καλύτερα να αφήσομε τα σχόλια και να βγάλομε έναν άξιο δήμαρχο για το καλό του νησιού μας?

Ανώνυμος είπε...

'Ανδρος 13 Μαρτίου 2014

Αγαπητέ φίλε Βαγγέλη πολλοί προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν, αλλά όχι ο φίλος που παρέθεσε το κείμενο από τον Ολυνθιακό Α’, 3 του Δημοσθένη, που ας σημειωθεί ότι κι’ αυτός τα έλεγε, αλλά οι Αθηναίοι δεν τον άκουγαν, επειδή όσα έλεγε δεν τους ήταν αρεστά. Δε βαρυέσαι! Τώρα θ’ αλλάξει το προαιώνιο γνώρισμα της φυλής; Σε κάθε περίπτωση ας συνεισφέρω κι’ εγώ στο διάλογο παραθέτοντας μια μετάφραση του ενδιαφέροντος κειμένου με την ελπίδα πρώτον ότι δεν θα με κρίνουν αυστηρά οι φιλόλογοι και δεύτερον ότι θα καταλάβουν οι πολλοί για ποιους κτυπάει η καμπάνα! Λέει λοιπόν ο ρήτορας (συνεχίζοντας την προσπάθεια να ξυπνήσει τους Αθηναίους) «Διότι υπάρχει ο εξής βασικά φόβος, μήπως πανούργος όπως είναι ο άνθρωπος και φοβερός, ως προς το να εκμεταλλεύεται όλες τις περιστάσεις, άλλοτε υποχωρώντας, άλλοτε απειλώντας όποιον τύχει (και σ’ αυτό έχει τον τρόπο να φαίνεται αξιόπιστος), άλλοτε διαβάλλοντας εμάς και τον τρόπο μας, μήπως μεταστρέψει και παρασύρει προς όφελός του κάποιο σημείο της συνολικής κατάστασης».

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως τι θα γίνει ρε παιδιά με την ανωνυμία! Έτσι θα σώσουμε τον τόπο; Όποιος θέλει να συνεισφέρει είτε στο διάλογο, είτε στον προβληματισμό να το κάνει επώνυμα. Να ξέρουμε ποιος υποστηρίζει και ποιος πιστεύει αυτούς που θα έκαναν αεροδρόμια κουρεύοντας το βουνό του Χάρακα στο Γαύριο, αυτούς που θα έφερναν βαπόρι στη Χώρα, λες και το πλοίο θα μετέφερε ηλίθιους που θα έμεναν με 7 και 8 μπωφόρ στο βαπόρι να κουνιούνται μιάμισυ ώρα από το Γαύριο στη Χώρα και τόσα άλλα φαιδρά που έχουν ακουστεί τα τελευταία τριάντα χρόνια.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΜΟΝΗΣ