Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ο Γιάννης Μαχαιρίδης και πάλι υποψήφιος για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου




Την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως επικεφαλής του συνδυασμού
«Νότιο Αιγαίο: Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» 
εξέφρασε ο νυν Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ανακοινώνοντας επίσημα την υποψηφιότητά του (http://vimeo.com/89651410).
Έχοντας συγκεντρώσει στις εκλογές του 2010 ποσοστό 50,9%, με το οποίο εξασφάλισε την εκλογή του από τον πρώτο γύρο, κατάφερε παρά τις αντιξοότητες να βαίνει προς την ολοκλήρωση της πρώτης θητείας του συνδυασμού του με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο, γεγονός που αποτυπώνεται στα αποτελέσματα της αξιολόγησης των 13 περιφερειών της χώρας ως προς την απορροφητικότητα των πόρων του ΕΣΠΑ.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, μεταξύ της 30ης Ιουνίου 2011, οπότε οι περιφέρειες ανέλαβαν επίσημα τη διαχείριση του ΕΣΠΑ και της 31ης Δεκεμβρίου 2013 που τυπικά έληξε η διαχειριστική περίοδος 2007 – 2013, την πρώτη θέση ως προς τις συμβασιοποιήσεις και τις πληρωμές, καταλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με δεύτερη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Ολοκληρώνοντας με επιτυχία έναν κύκλο 23 ετών ως Δήμαρχος Σύρου, ο Γιάννης Δεκαβάλλας αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα ως χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, στη θέση του απερχόμενου Γιώργου Πουσσαίου.
Η πολύτιμη εμπειρία του από τον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι εδραιωμένες συνεργασίες τους με τις δημοτικές αρχές των υπόλοιπων νησιών των Κυκλάδων, εύλογα συγκροτούν μια πολλά υποσχόμενη υποψηφιότητα (http://www.syrostoday.gr/WebTV/1776-Synenteyksi-toy-ypopsifioy-Xorikoy-Antiperifereiarxi-Kykladon-Gianni-Dekavalla.aspx)






 Για την περιφερειακή ενότητα της Άνδρου, υποψήφιοι με το συνδυασμό «Νότιο Αιγαίο: Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» είναι ο νυν περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Ίσσαρης (https://www.facebook.com/issariskddd?fref=ts) και η πολιτιστική διαχειρίστρια Μαρία Ψαρρού (http://mariapsarrou.blogspot.com).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη μην ξεχνάμε τα Καφτα θέματα για Της εκλογές δεν είδαμε κανένα συνδυασμό ακόμη.Απο κανέναν.οπως το ελικόπτερο .κε αλλα που πρέπει να τα κρατούμε ΖΩΝΤΑΝΑ .Γιατι οι ΠΟΛΗΤΙΚι ξεχνούν πολλή γροιγορα έγινε τίποτα απο τόσα σχόλια που έγιναν. .??? ΘΖ ΝΥ