Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

" Η Ασκητική" του Νίκου Καζαντζάκη σε θεατρικό μονόλογο με τον Βασίλη ΒασιλάκηΟ σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Βασιλάκης που στην ταινία "Μικρά Αγγλία" ενσαρκώνει τον Σάβα Σαλταφέρο ξανάρχεται στην Άνδρο για να παρουσιάσει σε μορφή θεατρικού μονολόγου την "Ασκητική" του Νίκου Καζαντζάκη.

Ένα από τα πιο εμπνευσμένα και συμπαγή κείμενα της ελληνικής γλώσσας, πολυεπίπεδο και αποκαλυπτικό, το δοκίμιο-μανιφέστο, στο οποίο ο Καζαντζάκης καταθέτει τις οδύνες και τις ελπίδες του προσωπικού του αγώνα για την ανεύρεση και την κατανόηση του Θεού, του δικού του Θεού, μεταφέρεται στη μορφή θεατρικού μονολόγου από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Βασίλη Βασιλάκη.
Μέσα στην περίεργη εποχή που διανύουμε , όπου επαναπροσδιορίζονται αξίες και αρχές του κοινωνικού μας ιστού, η αιώνια κραυγή του Ν. Καζαντζάκη φαντάζει ως η πιο επίκαιρη από ποτέ. Η μάχη του ανθρώπου με τις δυνάμεις της υλικής, πνευματικής και ηθικής φθοράς και η ανάδειξη εκείνων των ικανοτήτων και αρετών του ανθρώπου που τον ωθούν να κοιτάζει ψηλά, να μάχεται, να δημιουργεί και να ελπίζει απελπισμένα.
 Ο ηθοποιός Βασίλης Βασιλάκης, απόφοιτος της σχολής του Κουν και δραστήριος εργάτης του θεάτρου, έχει εδώ και αρκετά χρόνια αφοσιωθεί στην πολιτιστική δράση έξω από τη θεατρική αγορά της Αθήνας, δράση πολυεπίπεδη και πολυσχιδής, διδασκαλία υποκριτικής στη θεατρική ομάδα της Αίγινας, παιδικό θέατρο, μαριονέτες.
 Η επίμονη αναμέτρησή του με το κείμενο του Ν. Καζαντζάκη από το Φεβρουάριο του 2010, τον ώθησε να το σχηματοποιήσει σε θεατρικό μονόλογο ΑΣΚΗΤΙΚΗ του Νίκου Καζαντζάκη
 Σκηνοθεσία-Ερμηνεία Βασίλης Βασιλάκης
 Θεατρική Διασκευή Ευτυχία Δρούκα
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΔΡΟΥ
Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013 στις 21:00
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 6976467816
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: