Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Και μία προσφορά ακινήτου για την εναπόθεση σκουπιδιών

Άνδρος 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Κωνσταντίνου Βόλκου του Σταύρου, κατοίκου Απροβάτου Άνδρου.
--------------------------
Αξιότιμοι κύριοι είμαι κύριος, νομέας και κάτοχος αγροτικού ακινήτου έκτασης εκατόν ογδόντα έξι (186) στρεμμάτων, που βρίσκεται στην περιοχή Αμουδάκι στο Στενό μεταξύ Άνδρου - Τήνου.
Για το ακίνητο αυτό υπάρχει έγγραφο της Δασικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με το οποίο ...

έκταση εβδομήντα (70) στρεμμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα. Στο ακίνητο αυτό το οποίο είναι παραθαλάσσιο υπάρχουν επίσης δύο κελιά και δύο αλώνια. Βρίσκεται παραπλεύρως των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ απ’ όπου ποντίζεται το καλώδιο μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος προς την Τήνο και μέχρι το ακίνητο αυτό φθάνει ο αμαξιτός δρόμος που εξυπηρετεί τη ΔΕΗ. Δεν υπάρχουν υπόγεια νερά, ούτε οποιεσδήποτε συστηματικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή και η έκταση είναι τόσο μεγάλη, ώστε ουδείς μπορεί να προβάλει βάσιμα ισχυρισμό για πρόκληση όχλησης από οποιαδήποτε χρήση. Το σημείο είναι ιδανικό για την ανάπτυξη ακόμη και λιμανιού για τη διάθεση των προϊόντων της επεξεργασίας των απορριμμάτων, ή για οποιαδήποτε άλλη χρήση, αφού το σημείο μπροστά από το οποίο υπάρχει και μικρή νησίδα είναι προστατευμένο από όλους σχεδόν τους ανέμους και κυρίως τους βόρειους και βορειοανατολικούς.
Το ως άνω ακίνητο του οποίου η αντικειμενική αξία ανέρχεται σε εξακόσιες πενήντα χιλιάδες (650.000) ευρώ δέχομαι να παραχωρήσω προς το Δήμο Άνδρου προκειμένου να γίνει σε αυτό εναπόθεση των απορριμμάτων που έχουν κατακλύσει το νησί υπό τους εξής όρους:
Α) Το μηνιαίο μίσθωμα θα ανέλθει σε 3.500 ευρώ. Β) Εφόσον ο Δήμος επιθυμεί να αγοράσει το ακίνητο αυτό για να γίνουν εκεί οι οριστικές εγκαταστάσεις για την επεξεργασία των απορριμμάτων του νησιού, ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, το τίμημα δέχομαι να ανέλθει στο ποσό της ως άνω αντικειμενικής αξίας, ήτοι σε εξακόσιες πενήντα χιλιάδες (650.000) ευρώ και να συνυπολογισθούν σε αυτό τα ποσά των μισθωμάτων που θα έχουν μέχρι τότε καταβληθεί.
Εφόσον υπάρξει συμφωνία σ’ αυτά, οι περαιτέρω λεπτομέρειες θα συζητηθούν μεταξύ του πληρεξουσίου Δικηγόρου μου, που σας υποβάλει την παρούσα και των εκπροσώπων του Δήμου.
Για τον προσφέροντα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΜΟΝΗΣ

2 σχόλια:

Γ. Ξανθός είπε...

Mία ενδιαφέρουσα πρόταση που αξίζει να συζητηθεί και να απαντηθεί εμπεριστατωμένα από το Δήμο ' Ανδρο και να τεθεί υπόψει του μελετητή που έχει αναλάβει την μελέτη πρότασης χώρων για την εγκατάσταση του ΧΥΤΥ στην ' Ανδρο. Επίσης μπορεί να συνδυασθεί με την παρεμφερή πρόταση του κ. Κατραούζου που δημοσιεύθηκε στο προηγούμενο τεύχος της εφημερίδαςσ ΑΝΔΡΙΑΚΗ. Χώροι κατάλληλοι και άφθονοι ευτυχώς υπάρχουν, αρκεί να ληφθούν ορθές πολιτικές αποφάσεις ζωτικής σημασίας για την ' Ανδρο, χωρίς να συνυπολογίζεται τυχόν το πολιτικό κόστος και άλλες τυχόν σκοπιμότητες ήσσονος σημασίας.

Ανώνυμος είπε...

Σα καλη φαινεται η προσφορα , αμα περιμενει και λιγο ο Δημαρχος θα το τσιμπισουμε το διαραχο σε δραχμες κι ετσι δε θανε και πολλα,
για να δωσουνε την πρεπουσα προσοχη
μπας σωθουμε
Δημ.Καμαρινος