Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ο Αφανής μας Ναύτης (4)

Κοίτα να δεις τι μαθαίνεις !
Η αλληλογραφία μεταξύ Δήμου Άνδρου, Α΄τελωνείου  Πειραιώς και Υπουργείων  Εμπορίου και Οικονομικών για την ατελή εισαγωγή εξ Ιταλίας των 18 τεμαχίων γρανίτου εστιλβωμένου βάρους 13 τόννων που αποτελούν το βάθρον του μνημείου και ενός αγάλματος εκ κράματος χαλκού παριστάνον
τον Αφανή Ναύτη  βάρους 1500 κιλών. (Αρχείο χωματερής)
Η μικρή Μαρία Γλυνού κοιτάει τη βασίλισσα Φρειδερίκη που μόλις έχει δώσει το βιβλιάριο προικοδότησης στην μητέρα της Ευαγγελία Μήλα- Γλυνού σε τελετή στην πλατεία Γηροκομείου την ημέρα των αποκαλυπτηρίων του "Αφανούς Ναύτου" 
(Φωτογραφία : Χρυσοβαλάντης Δημήτρης Αχλάδης)

Ο Χρήστος Μηλαίος που επέλεξε ο γλύπτης Μ. Τόμπρος να ποζάρει για να φιλοτεχνήσει τον Αφανή Ναύτη ( Φωτογραφία :Βαγγέλης Παπαδάκης)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τελικα η χωματερη αποδεικνιετε χρησιμη αφου μαθαινουμε πολα για τον τοπο μας.

καψοραχη είπε...

αχ βρε Ευαγγελε!!!η κα Γλιξμπουρκ (για να μην ξεχναμε και τα πραγματικα ονοματα) ηρθε στο νησι και μοιραζε βιβλιαρια...ετυχε να παρω και εγω ενα!ΝΑΙ....το ομολογω!βεβαια ανταρτισα απο τοτε οταν πηγα στον Παυλο και μου ετεινε το χερι για να το φιλησω(μπρρρρρ!) εγω πεισμωσα κοκαλωσα τα ποδια σουφρωσα τα χειλη και ειπα ΟΧΙ!!!!!4-5 χρονω παιδι ειπα ΟΧΙ!!η μανα μου μου λεει οτι οταν με ρωτησε μετα γιατι ειπα οχι της απαντησα οτι αυτος ο κυριος δεν μου αρεσε !!!!ο Γλιξμπουρκ παρ'ολα αυτα μου το εδωσε...το εξαργυρωσα θυμαμαι οταν παντρευτηκα και ειχαν μαζευτει 12.000 δρχ!ειναι και το μονο ποσον που με εχει κανει να ντρεπομαι στην ζωη μου........αλλα ας ειναι!
τι μου θυμισες!!!!!

eirini vlastari είπε...

ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΥΛΙΚΟ!!!ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΓΓΕΛΗ!!!

ΕΙΡΗΝΗ Κ - USA είπε...

Μπραβο που τουλαχιστον θα μπορεσετε να σωστε ενα τοσο πολυτιμο κομματι της ιστοριας του νησιου. Αυτο ομως που με προβληματιζει ειναι ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΧΘΟΥΝ,
ΠΟΙΟς ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟς ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ?? ΜΗΠΩς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟς ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ. ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.

John Mileos είπε...

Πραγματικά συγκινήθηκα πολύ όταν αντίκρισα το όνομα και την φωτογραφία του πατέρα μου, Χρήστου Μηλαίου, ανάμεσα στις αναρτήσεις σας!!! Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο να βρίσκετε μικρές, ξεχασμένες πληροφορίες για την αγαπημένη μας Άνδρο !!!
Με εκτίμηση, Γιάννης Μηλαίος,
Αθήνα 6/6/2013