Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Με αφορμή την ταινία της εβδομάδας

Με την μετανάστευση ασχολείται στη τελευταία του ταινία "Παράδεισος στη Δύση" ο Κώστας Γαβράς ,μετανάστης και ο ίδιος το 1956 για το Παρίσι.
Πενήντα τέσσερα χρόνια και μετά από τόσες ταινίες, αναλαμβάνει την θέση του προέδρου στο «Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών» του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (GFMD)που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 2 έως 5 Νοεμβρίου.
«Με φόβο λόγω της δυσκολίας του θέματος δέχθηκα αυτή τη θέση», δήλωσε την Πέμπτη το πρωί ο γνωστός σκηνοθέτης
Το 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (GFMD), που τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεταξύ 2-5 Νοεμβρίου.
Αναφερόμενος στη σχέση του με τη μετανάστευση ο κ. Γαβράς σημείωσε ότι «το πρόβλημα του μετανάστη δεν είναι να εγκατασταθεί στη νέα του χώρα, αλλά να γίνει κομμάτι της νέας κοινωνίας. Σήμερα αυτό φαντάζει πολύ δύσκολο, διότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται ως απειλή αντί για πιθανή πηγή ανάπτυξης (...). Η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό δεν είναι πολύ καλή» επισήμανε ο κ. Γαβράς και πρόσθεσε: «Αλλά ελπίζω μετά από το Φόρουμ να βελτιωθεί».
Δικό του είναι και το ταινιάκι-animation με την ιστορία του Παρθενώνα που αφού λογοκρίθηκε χριστιανικά προβάλεται στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: