Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Κάδοι στα δεσμά τους

Οι κάδοι των σκουπιδιών στη Χώρα, αργά το βράδυ, βγαίνουν στο σεργιάνι. Φεύγουν απ’ τη θέση τους και αλλάζουν θέση γιατί κανένας δεν τους θέλει κοντά στο σπίτι του έτσι που είναι. Και σεργιάνι τους βγάζουμε εμείς που ξέρουμε πως να προασπίζουμε τις περιουσίες μας και τα σπίτια μας. Όταν δεν κυκλοφορεί το βράδυ ψυχή με το ένα χέρι στη μύτη και στο στόμα τραβάμε το κάδο μακριά από μας μπροστά σε άλλο σπίτι, κατά προτίμηση κλειστό και όταν έρθουν και αυτοί οι ιδιοκτήτες το βράδυ το ίδιο θα κάνουν και αυτοί.
Ένα πρωί, τώρα τον Αύγουστο που ήμασταν όλοι εδώ, βρέθηκε ένας κάδος δεμένος με αλυσίδα και δύο λουκέτα . Η ιδέα αρέσει πολύ και πολλοί θα την εφαρμόσουν μόνο να προσέξουν δύο πράγματα :ν’ αφήσουν μπόλικη αλυσίδα στους κάδους ώστε να είναι δυνατόν το άδειασμά τους από τους καθαριστές και να ορίσουν ένα ικανό να έχει τα τόσα κλειδιά των λουκέτων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΕΩΣ, ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ 4 ΚΑΔΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ. ΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟΥΣ Ή ΤΟΥΣ ΕΠΛΕΝΕ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ.