Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ημέρες Γαστρονομίας Κυκλάδων, στις 9,10,11 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη.


Ο φετινός Μάιος έχει έντονη τη γεύση από Κυκλάδες. Γεύση από φως, βράχο, μελτέμι και μνήμη πελάγους.
 Για πρώτη φορά έρχεται μια διοργάνωση που ζωντανεύει σε όλο του το μεγαλείο ένα απαράμιλλο οικοσύστημα μεγάλων και μικρών γαστρονομικών παραδείσων, από την ατίθαση Άνδρο μέχρι τη σαγηνευτική Φολέγανδρο, στις Ημέρες Γαστρονομίας, στις 9,10,11 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

 Η φετινή διοργάνωση των Ημερών Γαστρονομίας εξυμνεί τις Κυκλάδες μέσα από το θεσμό του Τιμώμενου Γαστρονομικού Προορισμού και υπόσχεται ένα τριήμερο συναρπαστικών δοκιμών, συναντήσεων, επαφών και δημιουργικών συνεργειών που θα αναδείξουν τη μακραίωνη γαστρονομική κληρονομιά του πιο διάσημου νησιωτικού συμπλέγματος της Μεσογείου. Μέσα από το πολύχρωμο καλειδοσκόπιο αυθεντικών τοπικών συνταγών, γεύσεων, δεκάδων αφιερωμένων παράλληλων εκδηλώσεων - συνδεδεμένων τόσο με την αντιπροσωπευτική κουζίνα της περιοχής όσο και με τον πολιτισμό και την παράδοση που την επηρεάζει - ενώ στο επίκεντρο της προσοχής θα βρεθούν τα υψηλής διατροφικής αξίας μοναδικά προϊόντα που συνθέτουν την «αφρόκρεμα» του Κυκλαδικού terroir (πχ. ΠΟΠ τυριά, κρασιά, όσπρια, ηδύποτα, αρωματικά φυτά, εδέσματα, αρτοποιήματα, γλυκίσματα κ.α.).
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΡΙΖΑ ΜΑΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Αφαντη ως συνηθως , σε οτιδηποτε την κανει γνωστη και οτιδηποτε την ανεβαζει ,ολα τα αλλα νησια θα ειναι εκει με επαξια εκπροσωπιση μονο η ανδρος θα δειξει τετοια καταντια και ρεζιλικι , αυτη ειναι αλλωστε και η πραγματικη εικονα του νησιου σημερα , εγκαταλειψη ,καταντια , οπισθοδρομηση , απαξιωση των παντων , γι αυτο ειμαστε και πολλα χιλιομετρα πισω απο ολα τα αλλα νησια των κυκλαδων , και χωρις να γινεται συγκριση με αλλους νομους της χωρας , ντροπη και αισχος , απο ολα τα προιοντα του νησιου να βλεπει ολος ο κοσμος αυτην την μιζερη εικονα και παρουσιαση του νησιου , τι να πει κανεις περετερω , πραγματικα ειναι για να μας κλαιν οι ρεγγες που κατηντησε αυτο το περηφανο νησι , η μαλλον που το κατηντησαν κυριως ορισμενοι ανευθηνουπευθηνοι, μου αρεσει που το κειμενο μιλαει για ατιθαση ανδρο , μαλλον καταντημενη ανδρο επρεπε να ελεγε!!!! παρακαλω πολυ να το αναρτησετε διοτι δεν βριζω κανεναν!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πως να χαρακτηριστεί η μη συμμετοχή και άλλων εκτός απο το νερό Σάριζα. Αδιαφορία, φοβία, σνομπισμός ? Τι να πούμε. Πόσοι θα μπορούσαν να πάνε? Πολλοί. Τελικά όσα χρόνια και αν περάσουν ο Ανδριώτης δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Ολα τριγύρω αλλάζουνε αλλά ο Ανδριώτης πάντα ιδιος μένει.

Ανώνυμος είπε...

σωστοτατοςςς και δυστηχως αυτην την νοοτροπια την βελπεις και σε νεους ανθρωπου απο το νησι η που ζουν στο νησι , ειναι πραγματικα κριμα αυτη η καταντια , γι αυτο αν δεν αλλαξει αμεσα αυτη η νοοτροπια , που οδηγει συνεχεια στο τελμα δεν προκειτε να γινει τιποτα οσα εργα υποδομης και να γινουν!!