Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Το αχούρι

Κοσμοσυρροή στην Μικρά Αγγλία

Παιδικό εργαστήρι
Είναι μικρό, με μόλις 120 θέσεις , ακόμα λίγες ελλείψεις έχει και όμως εδώ και εξήντα χρόνια   είναι και  για πολύ καιρό ακόμα θα είναι ο μόνος χώρος για εκδηλώσεις που υπάρχει στο νησί.
 Όχι μόνο για κινηματογράφο, θέατρο και μουσική αλλά και για ομιλίες, ημερίδες, συγκεντρώσεις συλλόγων, διαμαρτυρίας ή ενημέρωσης.

Απο την γιορτή του παιδικού σταθμού
Μόνο τον Δεκέμβριο κοντεύουν τις τριάντα οι προβολές της Μικράς Αγγλίας, πραγματοποιήθηκε  μία συναυλία του Μουσικού Συλλόγου, τρεις σχολικές γιορτές, μία του κατηχητικού, μία  συγκέντρωση σχολικών συμβούλων, μία ιατρική ενημέρωση,  ένα εργαστήρι για παιδιά, κάπου χώρεσαν και οι υποτροφίες Πούμπουρα και ακόμα ο μήνας δεν έχει τελειώσει.
Γιορτή Κατηχητικού
Το ένα ακολουθεί το άλλο και όλα γίνονται με την άδεια του Δήμου, με  πολλή εθελοντική δουλειά και συννενόηση μιας και δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό.

Γιορτή  Δημοτικού Σχολείου Χώρας
  Κρίμα είναι όμως που μερικές φορές, με μπαϊράκι  το δικαίωμα στη  χρήση του και με πολλές απαιτήσεις αλλά χωρίς καμία  βεβαίως  υποχρέωση,  το χρησιμοποιούν και στο τέλος  το αφήνουν αχούρι για τα κορόιδα που μετά ακολουθούν.
Απονομή υποτροφιών Ιδρύματος Πούμπουρα

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το αχούρι , έξω απο το σπίτι μας, είναι δυστυχώς στο αίμα μας.
Πάντως απ´οτι καταλαβαίνω είναι παραμύθι ότι η Ανδρος ερημώνει το χειμώνα !

Birdflu είπε...

Οταν ενα νησι 384 τχ εχει λιγο πάνω απο 7600 κατοικους ειναι ερημιά. Μια αφόρητη ερημια! το οδικό δικτυο εκτος τις ωρες καραβιου πρακτικά αδειο. Ετσι και σκασουν και τα 2 λαστιχα του αυτοκινητου εισαι πολλή ατυχος! Η αγορα της πολεως μερες γιορτινές εμεις και εμείς. Ιδια προσωπα ιδια λογια , στα καταστήματα απογοήτευση, στην καρδια μελαγχολία, και τα ποδια βαρια. Οι καταστηματάρχες με το ζορι παραμένουν ανοιχτοί, καποιοι συντομα κλείνουν. Οι δασκάλοι και καθηγητές το απογευμα θα εχουν φύγει και αύριο πρωί πρωί θα λέμε καλημέρα στις εναπομείναντες γάτες της αγορας.

Κατά τα άλλα το παραμύθι ζεί για εσάς καλά και εμάς καλύτερα , μέχρι την άνοιξη που θα έρθουν να μας βάλλουν σε τάξη!!!

ΑΥΤΑ! Για αυτό εμεις οι εναπομείναντες θα ζήσουμε το παραμύθι μας, μιας και εμείς ήμαστε και πρωταγωνιστές και θεατές.

Παπα_Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Διστιχος. Οι διδαξη καθαριοτητος ληπι ΑΠΟ τα σχόλια . Και τα σπίτια μας.και ΕΡΧΌΜΑΣΤΕ στα ίδια πάλη . Τουλαγιστον το σναφερομε μπας και μαθομε .κάποτε . ΚΑΛΛΑ ΧΡΗΣΤΟΥΓΕΝΑ ΣΕ ΟΛΛΟΥΣ ΘΖ ny


καψοραχη είπε...

Παπα Μιχαλη περιεγραψες με ομορφο τροπο μια πραγματικοτητα της εποχης!!γιατι αυτη η εικονα πλεον παρουσιαζεται και στην πολη....χτες κατεβηκα κεντρο Αθηνας...ολοκληρα τετραγωνα με κλειστα μαγαζια σκονισμενες γυαλινες πορτες με λουκετα-αλυσιδες
και με λογαρισμους πεταμενους απο κατω στην πορτα στο βρωμικο πατωμα...μιλαμε για περιοχες που εσφυζαν τετοιες μερες απο ζωη...κλειστα μαγαζια ερημωμενα ανθρωποι που εμειναν χωρις δουλεια,απελπισια....
αυτη ειναι η εποχη μας....ευχομαι πραγματικα ο Θεος να μας δινει δυναμη να αντεξουμε τα χειροτερα...
Καλα Χριστουγεννα σε ολους σας και να ειστε γεροι με τις οικογενειες σας!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπας τροπον τινα σωζει τις ψυχες μας, Ο γιατρος φροντιζει την υγεια μας, ο Σουβατζης επισκευαζει τους ριμαγμενους σουβαδες η φτιαχνει καινουριους, ο υδραυλικος φτιαχνει τα του νερου μας, ο καιρος την διαθεση μας, αυτοι οι ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ τι στο καλο φτιαχνουν; Απο τοτε που θυμαμαι μονο ανθρωπινες ζωες καταστρεφουν και ο κοσμος ειναι γεματος απο δαυτους.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. Η ΑΝΔΡΟΣ ΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ. ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΡΑ!! ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Πως να μην κλεισουν τα μαγαζια, οταν υπαρχουν ιδιοκτητες που σε αυτες τις εποχες ζητανε τα μαλλια της κεφαλης τους και ειναι εκτος τοπου και χρονου. Πως θα τα βγαλουν οι ανθρωποι αυτα τα εξοδα , με δυο μηνες δουλειας το χρονο; ποσο νομιζουν καποιοι οτι δουλευουν τα μαγαζια στην ανδρο γενικοτερα, ακομα και αυτες τις μερες των γιορτων πολλοι ντοπιοι φευγουν και πανε αθηνα πως θα δουλεψει η αγορα , και οταν δεν υπαρχουν χρηματα οπως παλια να ξοδεψει ο κοσμος. Σιγουρα θα κλεισουν καποια μαγαζια, ευχομαι να μην συμβει αυτο, αλλα αυτη θα ειναι η ροη των πραγματων , το ιδιο εγινε και με το art cafe στην αγορα , ο μυθος οτι την ανδρο δεν την αγγιζει η κριση εχει τελειωσει ανεπιστρεπτει, την χτυπαει και μαλιστα αλυπητα. Γι αυτο οι τοπικοι αρχοντες και οι οσοι μπορουν να κανουν κατι , ας σταματησουν τις δημοσιες σχεσεις και τα κουφια λογια και ας στρωθουνε στην δουλεια μπας και αυξησουν την τουριστικη κινηση και την διαρκεια παραμονης των τουριστων , και ας κανουν κατι να κρατησουν τον κοσμο στο νησι , δημιουργοντας προυποθεσεις για νεες θεσεις εργασιας , να πολεμησουν να μην κλεισουν οι οποιες δημοσιες υπηρεσιες εχουν μεινει, και επισης οι ιδιοκτητες καταστηματων να βαλουν νερο στο κρασι τους και να ριξουν τα υπερογκα ενοικια που ζητανε ,τρομαρα τους ,γιατι θα τους μεινουν ξενοικιαστα για πολυ καιρο και θα πληρωνουν φορους απο του χρονου ανεξαρτητως αν κοβουν το ρευμα η οχι. Η περιοδος των ισχων αγελαδων τελειωσε, παρτε το χαμπαρι κυριοι και κυριες , απο τον πιο πανω μεχρι τον πιο κατω,και ουτε οι ταινιες θα μας σωσουν απο μονες τους , ειναι πολυ καλες αλλα αν δεν κουνησουμε τα χερια μας δεν προκειτε να αλλαξει τιποτα!!!

ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΣ ΧΡΥΣΑΓΗΣ είπε...

Αγαπητοί φίλοι, στα σχόλια που γράφετε για τις εκδηλώσεις του Δεκεμβρίου κάτω από τον τίτλο ΄΄αχούρι΄΄διακρίνω μια πικρία για τις ευθύνες που έχετε αναλάβει για την λειτουργία του κινηματογράφου.Παρακολουθώ το έργο σας και σας συγχαίρω για τις προσπάθειές που καταβάλετε, διατηρώντας ένα χώρο πολιτισμού ζωντανό και δραστήριο σε αυτές τις δύσκολες περιόδους.Καταλαβαίνω και την δίκαιη αγανάκτησή σας όταν κάποιοι δεν σέβονται αυτό που τους παρέχετε.Δεν μου άρεσε όμως αυτός ο τίτλος επάνω από τις γιορτινές εκδηλώσεις ειδικά επειδή γνωρίζω ότι οι οργανωτές του ΄΄παιδικού εργαστηρίου΄΄ μετά το τέλος τις εκδήλωσης σκούπισαν και καθάρισαν όλο τον χώρο της σκηνής της πλατείας και την είσοδο πριν αποχωρίσουν συγκεντρώνοντας 4 σακούλες σκουπιδιών.