Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Με πολύ κέφι και όρεξη στο Κόρθι



"Το καρναβάλι στο Κόρθι ήταν πολύ καλό, διασκεδάσαμε, γελάσαμε, χορέψαμε, ακούσαμε το εκπληκτικό συγκρότημα με τα τύμπανα...
Μπράβο λοιπόν στους διοργανωτές και ΤΕΛΟΣ!
 Τα υπόλοιπα που λέγονται, σε τι ακριβώς αποσκοπούν?? "
σχόλιο  της  Δ.Δ. 

" ...Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι κάποια πράγματα για το καρναβάλι που έχει τόσες αντιδράσεις...Το διοργάνωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορθίου σε συνεργασία με κάποιους ιδιώτες και ο Δήμος δεν είχε καμία σχέση με αυτό. Καλό θα ήταν λοιπόν να πάρουν όλοι παράδειγμα από αυτά τα 5 άτομα που τρέχουν στο Κόρθι για να το κάνουν βιώσιμο..Η Άνδρος δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα...Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν να ζήσουν από τον λιγοστό τουρισμό στο Κόρθι και πρέπει να κάνουν ότι μπορούν για να φέρουν κόσμο σε αυτό. Δεν είναι σωστό όταν δεν είμαστε άξιοι να οργανώσουμε το παραμικρό να κρίνουμε λόγω ζήλειας αυτούς που με τόσο κόπο κάνουν αυτό που θα θέλαμε κι εμείς αλλά δεν μπορούμε...Τέλος το Καρναβάλι είχε και έναν σκοπό και το τραγικό είναι πως ενώ όλοι οι εκτός Άνδρου έδιναν πρώτα σε αυτό σημασία οι ανδριώτες ούτε καν έχουν αναφερθεί σε έναν σκοπό που αφορά ένα πρόβλημα που καίει όλο το νησί!"
σχόλιο ανώνυμο









30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως ο τοπικισμος ακομα και σε τοπικο επιπεδο δεν εκληπει! Θα περιμενε κανεις εφοσον εχουμε ενα δημο το καρναβαλι να γινονταν στην πρωτευουσα του και ας ερχονταν απο ολα τα μερη του νησιου.Αλλα για μια ακομα φορα καπιοι λητουργησαν με βαση τα μικροπροσωπικα και μικροπολιτικα τους συμφεροντα. Και ως συνηθως η "ΧΩΡΑ" στο φτυσημο. Ευγε κυριε δημαρχε!

καψοραχη είπε...

αν και καρναβαλικο το συνθηματακι θα το σχολιασω...
κανενας δημαρχος δεν θα μας σωσει!! οι χαρισματικοι (αν υπηρξαν ποτε)εχουν τελειωσει!!
ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ! θα κανουμε θαυματα αν το αποφασισουμε! ας ξεκινησουμε απο τις γειτονιες μας απο το σπιτι μας,ας φτιαξουμε μικρες κοινοτητες εργασιας και θαυματων...δεν ειναι ρομαντικο παιδια..ειναι το μενο μελλον!!!
η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θα μας σωσει....μονο!

Ανώνυμος είπε...

Όλοι στον δήμαρχο λοιπόν να μας κάνει του χρόνου ένα καρναβάλι όπως αξίζει στην πρωτεύουσα μας και όχι ένα σαν αυτό που έκανε στο Κόρθι!
Vanglouk

Ανώνυμος είπε...

Σωστο αυτο ου γραφεται για την αυτοοργανωση της τοπικης κοινωνιας και την αλληλεγγυη αλλα χρειαζονται και μπροσταρηδες που θα εμπνευσουν και θα κινητοποιησουν τον κοσμο.Το θεμα δεν ειναι μονο καρναβαλικο ειναι γενικοτερο και βεβαια το δικαιο θα ηταν να γινονταν στην πρωτευουσα του νησιου με την συμμετοχη ολων γαι να σημανει και την ενωση ολων κατω απο την ιδια σημαια. ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.ΤΙ ΚΑΚΙΟΥΛΕΣ ΑΚΟΥΩ;Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΑΒΑΖΩ;ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ;ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΠΡΩΤΟΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ''ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΟΙ''ΧΩΡΑΙΤΕΣ ΔΙΚΟ ΣΑΣ,ΑΝΤΕ ΝΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατι φταιει ο καθε Δημαρχος οταν η οργανωση του καρναβαλιου ειναι με ιδιωτικη πρωτοβουλια?!Με την ιδια λογικη γιατι να μην γινει στο Μπατσι ή στο Γαυριο?!Οσο τοπικιστικο ειναι οτι επειδη ο Δημαρχος ειναι Κορθιανος εκανε το Καρναβαλι στο Κορθι αλλο τοσο ειναι κ η αποψη να γινει στην Χωρα επειδη ειναι η πρωτευουσα..Αφηστε τις μικροτητες κ ενισχυστε καθε προσπαθεια που γινεται στο νησι ασχετα με τον τοπο κ την πρωτοβουλια..

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα αγαπητε ειναι οτι δεν γινεται τιποτα το ιδιαιτερο! Καθε περσυ και καλυτερα. Για ποιες προσπαθειες μιλας, εδω ουτε τα βασικα δεν γινονται, μονο λογια και τιποτε αλλο!

DemeterDS είπε...

Βρε παιδιά... ντροπή μας πια!!! Μια εκδήλωση έγινε, και αμέσως να την μαυρίσουμε!! έλεος δηλαδή, αισθάνεστε υπερήφανοι με τον εαυτό σας όταν ακυρώνετε τα πάντα ανωνύμως??

Το καρναβάλι του Κορθίου έγινε χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Αν θέλαμε οι Χωραΐτες, ας κάναμε το ίδιο... ποιος μας εμπόδισε?? Ξέρετε, οι εκδηλώσεις δεν γίνονται μόνες τους.. πρέπει κάποιοι (πολλοί) να τρέξουν και να δουλέψουν γι' αυτές. Ωραίος ο καναπές, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, δε βοηθάει.

Και τέλος, γιατί θα πρέπει το Καρναβάλι να γίνεται στην Χώρα...??? δεν κατάλαβα. Η Χώρα έχει μέγα ιστορικό αποτυχημένων καρναβαλιών. Με πρωτοπόρο το περσινό.

Όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Χώρα γίνονται. Γιατί τα θέλουμε όλα δικά μας?? Δεν είναι μόνο η Χώρα στην Άνδρο, είναι και τα υπόλοιπα μέρη, που αξίζουν κι αυτά την προσοχή και την βοήθειά μας.

Επωνύμως...
Δ. Δουδουσάκη

καψοραχη είπε...

ειλικρινα δεν σας ανησυχει το φαινομενο? εδω καιγεται ο κοσμος την Τριτη ψηφιζεται το τελειωτικο χτυπημα στον εργαζομενο με την καταργηση των συμβασεων, η εξαθλιωση ειναι εξω απο την πορτα του καθενος ειτε στην Αθηνα ζει ειτε στην Χωρα ειτε στο Κορθι και εσεις νοιαζεστε γιατι το καρναβαλι εγινε στο Κορθι και οχι στην Χωρα!!!!!σε ποια νιρβανα ζειτε ρε παιδια???? ποσοι εχετε καβαντζα χρηματα και ποσο νομιζετε οτι θα σας φτασουν οταν το ψωμι θα φτασει 100 ευρω η φραντζολα???
ξυπνηστε!!! με το συμπαθειο κιολας!

DemeterDS είπε...

Συμφωνώ απολύτως και με το σχόλιο της Καψοράχης. Τα ίδια σχεδόν έγραψα σε σχόλιό μου στο facebook, για το θέμα.
Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν δουλειά, σπίτι, φαγητό... κι εμείς στον κόσμο μας...!
Ασχολούμαστε με το πού έγινε το Καρναβάλι...!

Ανώνυμος είπε...

Πρωτον, ως απαντηση στην κοπελα, ολοι γραφουν ανωνυμως κανενας δεν βαζει το ονομα του απο κατω εκτος απο εκεινη και αυτο ειναι προς τιμην της! Δευτερον, νομιζω πως το θεμα που εχει αναρτηθει αναφερεται στο καρναβαλι και οχι στην καταντια της πατριδας μας. Αν θελουν καποιοι μπορουμε να πουμε πολλα γαι αυτο αλλα δεν σχολιαζουμε για αυτο! τα σχολια νομιζω ειναι για το θεμα που αναρταται εκτος αν κανω λαθος. Τριτον, ξερουμε απο πρωτο χερι τι σημαινει ανεργια και τα σχετικα οπως και να κατεβαινεις στους δρομους για τα δικαια σου καθοτιν ειμαι ανεργος και απολυμενος. Εν αντιθεση με καποιους πραγματικα βολεμενους που καθονται στον καναπε τους και απλα κανουν σκεψεις περι αλληλεγγυης και τα σχετικα!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ;ΜΗΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟΝ ΚΑΗΜΟ ΤΟΥ;ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ;ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

Ναι συμφωνοι να βοηθηθουν ολοι και ολα τα μερη του νησιου αρκει να υπαρχει αμοιβαια αλληλουποστηριξη, κατι το οποιο δεν υπαρχει!Ας μην γελιομαστε ολοι την παρτη μας κοιταμε και τον τοπο του καθενος τα αλλα ολα ειναι φυκια για μεταξωτες κορδελες!ενταξει τα σχολια αφορουν το καρναβαλι και οχι την κατασταση της χωρας μας. εκτος και αν δεν πρεπει να λεμε τιποτα.Λετε εσεις να μην γνωριζουμε απο πρωτο χερι τι σημαινει να μην σε πληρωνουν η" να χανεις την δουλεια σου? Δεν ημαστε φραγκατοι φιλε μου απλοι μεροκαματιαρηδες ημαστε πιστεψε με!Και ουτε του καναπε ημαστε γιατι εχουμε κατεβει στους δρομους και εχουμε φαει και ξυλο, δεν το λεω για να με λυπηθει κανενας δεν χρειαζεται, εσεις ομως που κανετε κυρυγματα τι εχετε κανει γαι να αλλαξετε την κατασταση? Εκ του ασφαλους και απο τον καναπε δεν γινεται τιποτα! αυτοργανωση και αγωνας χρειαζεται!

DemeterDS είπε...

Η πρότασή μου είναι στο πρώτο σχόλιο που έκανα... ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΝΑ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ..!

Το καρναβάλι στο Κόρθι ήταν πολύ καλό, διασκεδάσαμε, γελάσαμε, χορέψαμε, ακούσαμε το εκπληκτικό συγκρότημα με τα τύμπανα...
Μπράβο λοιπόν στους διοργανωτές και ΤΕΛΟΣ!

Ο Βαγγέλης είχε την καλή διάθεση να καταγράψει την εκδήλωση, την ανέβασε εδώ μιας και άξιζε τον κόπο, και αμέσως η γκρίνα και η κριτική από κάτω. Τα υπόλοιπα που λέγονται, σε τι ακριβώς αποσκοπούν??

Εν πάσει περιπτώσει, σταματώ εδώ.. Αν γνώριζα με ποιους μιλώ, να είστε σίγουροι πως θα έλεγα κι άλλα.

DemeterDS είπε...

Πάντως, τα σχόλια ταιριάζουν γάντι με το σύνθημα στην ανάρτηση: «Εδώ θάβουμε ο ένας τον άλλον, δεν θα θάψουμε και το €?»
Έλα ντε...?

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο ,μπραβο και του χρονου λοιπον το καρναβαλι στο κορθι!! αδελφε τους πειραζει το σχολιο, γιατι απευθηνεται στις ανωθεν αρχες για τις οποιες δεν πρεπει να λεμε τιποτα! Και βεβαιως το σχολιο δεν ειχε να κανει με τον βαγγελη που πολυ καλα κανει και ασχολειται με το μερακι του και μας ξεστραβωσε τοσο καιρο και βλεπουμε τα δρωμενα του νησιου. Ησυχια λοιπον γιατι η πατριδα ΚΟΙΜΑΤΕ!! Καλο μας υπνο!!

καψοραχη είπε...

ναι....ας εξηγησω λοιπον οτι δεν ειπα να ΜΗΝ καρναβαλιζεται ο κοσμος! ουτε ειπα να μην διασκεδαζει! ειπα και ξαναλεω ποσο φαιδρο μοιαζει στην εποχη μας να μαλλωνουν καποιοι ανωνυμα για το ΠΟΥ θα καρναβαλιστουν και να αρχιζουν τα "γιατι εδω και οχι εκει".....αυτο δειχνει και το μυαλο αλλα και την νοοτροπια και αυτα δυστυχως οριζουν ΚΑΙ το μελλον ενος τοπου!
οσο για την ανωνυμια ολοι πια ξερουμε γιατι υπαρχει.....για το αιωνιο "να τα εχουμε καλα με ολους"!!!!!!τα λεω αλλα τα λεω τζαμπα μαγκας!

Μαρια Ανυση Κουερινη

DemeterDS είπε...

Για όσους από εσάς τυχαίνει να μην το ξέρετε, η Άνδρος είναι ΕΝΑ νησί... όχι τρία.

Και ναι, στο καρναβάλι θα πηγαίνουμε στο Κόρθι και της Θεοσκεπάστου και το Πάσχα στην Χώρα και του Αγίου Φιλίππου στο Μπατσί. Πού ακριβώς είναι το πρόβλημα???

Και αγαπητέ ανώνυμε, δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς σε σχέση με τις άνωθεν αρχές, αλλά δικά μου σχόλια, επώνυμα, σε σχέση με τα πεπραγμένα και την ανυπαρξία της, θα βρεις στην σελίδα του facebook «Πολίτες Άνδρου». Δεν είμαι εγώ που κρύβομαι πίσω απ' την ανωνυμία μου!

Το ότι η πατρίδα κοιμάται, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Αν δεν κοιμόταν, δεν θα ήμασταν αυτή τη στιγμή το χειρότερο απ' τα μεγάλα Κυκλαδονήσια στην ανάπτυξη και τις υποδομές... δυστυχώς.

Με τέτοια μυαλά και νοοτροπίες, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε... γιατί αντί να εργαστούμε συλλογικά για τον τόπο μας, μια ζωή ο καθένας για την πάρτη του... Κι αντί να προσπαθούμε να προχωρήσουμε εμείς μπροστά, κοιτάμε πώς να τραβήξουμε τους άλλους πίσω..!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τα γραφεντα απο "καψοραχη" και προτεινω να γινεται το καρναβαλι εκ περιτροπης καθε χροννο σε αλλο μερος με συμετοχη δυνατη ολου του νησιου μιας και ημαστε ενα νησι οπως το λετε! Να δουμε τοτε ποιοι κοιταζουν την παρτη τους η" το γενικοτερο καλο. Και ναι ο δημος ας μην παιξει κανενα ρολο, μονοι μας χωρις αυτους, σιγουρα καλυτερα πραγματα θα κανουμε αν ενεργουμε και οργανωθουμε μονοι μας, αλλωστε εχουν πληρως αποτυχει και σε το τοπικο και σε εθνικο επιπεδο!!

Γ.ΞΑΝΘΟΣ είπε...

Tην πρότασή μου την ανέφερα πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο. ΕΝΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΟΙΡΆΖΕΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ Ή ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΑ, ΓΑΥΡΙΟ -MΠΑΤΣΙ ΚΑΙ ΚΟΡΘΙ. Αυτό θα γίνεται ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΞ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ (με κλήρωση, με συνεννόηση των επαγγελματιών, με απόφαση της επιτροπής Πολιτισμού Δήμου ' Ανδρου κλπ) ώστε να μην υπάρχουν παράπονα και τοπικιστικές αντιθέσεις. Ο κ. Δήμαρχος επικαλέστηκε ασυνενοησία και έλλειψη συντονισμού των επαγγελματιών και των όποιων άλλων αρμοδίων. Διαφορετικά θα έχομε τις παραπάνω αντιθέσεις, ενστάσεις και μικρότητες. Αν δεν μπορούμε να συμφωνήσομε και μονοιάσομε σε ένα τότε απλό θέμα,όπως είναι το Καρναβάλι, τότε πραγματικά είμαστε για τα "Καρναβάλια" . Πώς λοιπόν έχομε απαίτηση να συμφωνήσομε και να επιλύσομε ζωτικής σημασίας θέματα όπως είναι τα απορρίμματα, η ανάπτυξη, ο τουρισμός , η προβολή του νησιού γενικώτερα;

Ανώνυμος είπε...

Είναι τραγικό να μιλάμε για τοπικισμό των Κορθιανών όταν η Χώρα τα θέλει όλα δικά της...Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι κάποια πράγματα για το καρναβάλι που έχει τόσες αντιδράσεις...Το διοργάνωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κορθίου σε συνεργασία με κάποιους ιδιώτες και ο Δήμος δεν είχε καμία σχέση με αυτό. Καλό θα ήταν λοιπόν να πάρουν όλοι παράδειγμα από αυτά τα 5 άτομα που τρέχουν στο Κόρθι για να το κάνουν βιώσιμο..Η Άνδρος δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα...Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν να ζήσουν από τον λιγοστό τουρισμό στο Κόρθι και πρέπει να κάνουν ότι μπορούν για να φέρουν κόσμο σε αυτό. Ας μην είμαστε διπρόσωποι λοιπόν...Γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζω το Κόρθι για μία ακόμη φορα ζήτησε συνεργασία από τη Χώρα η οποία φυσικά και πάλι αρνήθηκε...Δεν είναι σωστό όταν δεν είμαστε άξιοι να οργανώσουμε το παραμικρό να κρίνουμε λόγω ζήλειας αυτούς που με τόσο κόπο κάνουν αυτό που θα θέλαμε κι εμείς αλλά δεν μπορούμε...Τέλος το Καρναβάλι είχε και έναν σκοπό και το τραγικό είναι πως ενώ όλοι οι εκτός Άνδρου έδιναν πρώτα σε αυτό σημασία οι ανδριώτες ούτε καν έχουν αναφερθεί σε έναν σκοπό που αφορά ένα πρόβλημα που καίει όλο το νησί!Μπράβο στα παιδιά που έχοντας όρεξη,ιδέες και θέληση κάνουν τόσα για το Κόρθι και μπράβο και σε όσους τους θάβουν...Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!Συνεργασία θα υπάρξει μόνο όταν μάθουμε οι ανδριώτες να μην κοιτάμε τι θα αρπάξουμε και όταν αναλάβουμε τις ευθύνες μας...

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο ρε κορθιανοι που πατε μπροστα το κορθι. Και εμας που παμε τοσο πισω δωστε μας λοιπον τα φωτα σας να παμε και εμεις μπροστα γιατι δεν τα καταφερνουμε!! ΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΝΕΝΟΗΣΙΑΣ ΟΛΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΕΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ τακτικη που την καναν παντα στην Ανδρο τωρα και στα καρναβαλια.Οπιος καταλαβε καταλαβε

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΕΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.Οπιος καταλαβε καταλαβε

Aνωνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ,ΓΑΥΡΙΟ,ΜΠΑΣΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΡΘΙ

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας και καλη εβδομαδα συμπατριωτες! Διαβασα ολα τα σχολια και παρακαλω πολυ να σταματησουμε τις βλακιες τις μιζεριες και τις μνησικακιες! Κανενας δεν ειναι πιο ανδριωτης απο τον αλλον ολοι νομιζω θελουμε το καλο του τοπου μας ,το θεμα ειναι πως αντιλαμβανεται και τι κανει ο καθενας μας για αυτο το καλο! Αυτες οι προσπαθειες των απλων ανθρωπων ειναι αξιοσεβαστες και προς μιμηση! Αλλα επειδη ημαστε αυτο οπου ημαστε και τα πολλα λογια ειναι φτωχια ,συμφωνω απωλητα με την προταση του κυριου Ξανθου για την εκ περιτροπης διεξαγωγη του καρναβαλιου σε διαφορετικο μερος καθε χρονο με την συμμετοχη ολων ετσι ωστε ολοι να κερδιζουν και να γινεται το καλυτερο καρναβαλι χωρις γκρινιες και μικροτητες! Αντε γιατι εχουμε και πιο σοβαρα πραγματα να ασχοληθουμε εκτος απο τα καρναβαλια! Γιατι στο τελος για τα καρναβαλια θα ημαστε!!! Ευχαριστω για την δυνατοτητα σχολιου. Γ.Ραμουνδος

kimon είπε...

Το καρναβάλι στο Κόρθι αποτελεί κάθε χρόνο ένα στοίχημα με τους διοργανωτές.
Φέτος, το στοίχημα ήταν μεγάλο, διότι η οικονομική κρίση δεν άφηνε τις πολυτέλειες να δράσουν όπως θέλαμε.
Παρόλα αυτά, στηριχτήκαμε στο μεράκι και πιστεύω κερδίσαμε.
Τα παιδιά που συνεργαστήκαμε, τρέξανε πολύ, να βρουν χορηγίες, να μαζέψουν λεφτά, να στείλουν δελτία τύπου σε πολλά αθηναϊκά κανάλια, και το αποτέλεσμα ήταν προκαθορισμένο πριν ακόμα ξεκινήσει το τριήμερο.
Ολα αυτά γίνανε από το μηδέν, με μοναδική δύναμη το μεράκι.
Συναντήσαμε πολλά εμπόδια και εμπάθειες από μόνιμους γκρινιάρηδες του νησιού, αλλά ούτε αυτά μας σταμάτησαν.
Είπαμε, ή τώρα ή ποτέ.
Μέσα σε ενα μήνα ήταν όλα έτοιμα και το αποτέλεσμα, αν και δεν ήταν 100% το ποθητό, το διασκεδάσαμε όλοι όσοι ήμασταν εκεί.
Ολα τα άλλα που ειπώθηκαν ή σχολιάστηκαν, για μας είναι ψιλά γράμματα, κι ούτε αγγίζουν την όρεξη και το μεράκι μας για μια ακόμα πιο δυναμική εκδήλωση.
Σε λίγο καιρό θα συνηθίσουμε να ζούμε με τα μηδαμινά, κι αυτά έχουν μεγαλύτερη αξία από τα ανούσια κι ευτελή λόγια που βγαίνουν από άδεια κεφάλια.
Αυτά τα μηδαμινά λοιπόν μπορούν να προχωρήσουν το νησί μπροστά, κι εκεί θα στηρίξουμε όλες τις δυνάμεις μας για να μπορούμε αργότερα να λέμε ότι είμαστε Έλληνες κι όχι κότες.
Τα καρναβάλια όπου κι αν γίνονται δεν έχει καμιά σημασία, αρκεί να γίνονται με αγάπη και μεράκι.
Αν αυτά λείπουν, τότε θα βγάζουμε ο ένας τα μάτια του άλλου και το πηλίκον θα είναι μηδέν.
Αυτά, κι ευχαριστούμε όλους εσάς που επισκεφτήκατε το περιθωριοποιημένο Κόρθι (κατ' άλλους ευνοημένο) και διασκεδάσατε.

kimon είπε...

Κύριε Ξανθέ διαφωνώ κάθετα με την πρόταση σας, διότι αφ' ενός ο δήμος δεν εμπλέκεται με τα καρναβάλια κι αφ' εταίρου η επιτροπή του Κορθιανού Καρναβαλιού προετοιμάζει και σχεδιάζει ήδη το επόμενο από τώρα, με ψηλότερους και ποιοτικότερους στόχους.
Μη ξεχνάτε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην ένατη θέση πανελλαδικώς, κι αυτό είναι ένα κίνητρο να πιάσουμε καλύτερη θέση.
Αν ο δήμος αναλάβει εξ ολοκλήρου τα πάντα και ορίσει δημοτική επιτροπή καρναβαλιού με σοβαρούς στόχους, τότε μπορούμε να συζητάμε για καρναβάλια εκ περιτροπής.

Ανώνυμος είπε...

Προς kimmon,το τελευταιο σου σχολιο ηταν εντελως εκτος τοπου και χροννου και διαφωνω και εγω καθετα. Αυτο δειχνει ελληψη συννενοησης και οτι ο καθενας δηλαδη να πορευεται οπως θελει και χωρις τους αλλους.Τι παει να πει το εχουν σχεδιασει και τα περριτα που γραφτηκαν,σε τι αποσκοπουν? Να μην ειναι ο δημος στην μεση αλλα θα μπορουσαν οι επαγγελματιες και οι συλλογοι να το κανουν αυτο απο κοινου! Τα αλλα ολα ειναι απλες δικαιολογιες για να εχουν καποιοι την πρωτοκαθεδρια εναντι των αλλων στο νησι τις δυσκολες μερες που ζουμε! Αν συνεχισουμε ετσι ημαστε αξιοι της μοιρας μας,με ορους και προυποθεσεις και παραλογες απαιτησεις αυτο τον καιρο δεν παμε πουθενα και ασε που ειναι και ολα αυτα υποπτα γαι τις προθεσεις ορισμενων!!

kimon είπε...

Δεν διαφωνώ να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ επαγγελματικών συλλόγων, αλλά πιστεύεις ότι αυτό είναι εφικτό;
Εδώ δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για απλά πράγματα, πόσο μάλλον για επαγγελματικά όπου υπάρχει κι ανταγωνισμός.
Εξ άλλου, το Καρναβάλι έτσι όπως πραγματοποιήθηκε στο Κόρθι, δεν στόχευε να γεμίσουν τα μαγαζιά αλλά να είναι εμπλουτισμένο με πολιτιστικά, παραδοσιακά, οικολογικά και ψυχαγωγικά δρώμενα που αν πετύχαινε το στόχο του, τότε θα γέμιζαν και τα μαγαζιά.
Στο Κόρθι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια καλή οργάνωση στο θέμα καρναβαλιού, και με επαγγελματίες και με απλούς εθελοντές σαν εμένα χωρίς να έχουμε οικονομικό όφελος.
Αν οι άλλες περιοχές δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, κανένας φορέας δεν θα μπορέσει να βοηθήσει.
Σαν επιτροπή, προσπαθήσαμε να έχουμε μια καλή επικοινωνία με το υπόλοιπο νησί, αλλά βρήκαμε μπροστά μας άρνηση και χλευασμό.
Έτσι συνεχίζουμε μόνοι μας βάζοντας υψηλότερους στόχους για τα επόμενα καρναβάλια μας, αν μας το επιτρέψουν οι συνθήκες, χωρίς να χρειαστεί να μπούμε στο φαύλο κύκλο της ασυνεννοησίας των υπολοίπων.
Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να ωριμάσει κάπως η επικοινωνία για μπορούμε να δούμε ζεστά, όχι μόνο τα καρναβάλια που ξαφνικά γίνανε πρώτο θέμα χωρίς λόγο, αλλά και πιο ουσιώδη ζητήματα που σχετίζονται με την επιβίωση μας στο νησί.
Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για όλα. Καμιά δημοτική αρχή δεν μπορεί να λύσει, αν προηγουμένως εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε ότι συγκατοικούμε στον ίδιο "βράχο".