Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Μη χάσετε σήμερα την ταινία: Η γοητεία του σκαντζόχοιρου


Πολύ καλή η ταινιά, συγκινητική, ανθρώπινη, ζεστή και τελικά αισιόδοξη..
 Όλοι σινεμά την Τετάρτη λοιπόν...
                                                                                            Μαρία   Λαμπριάδου


Σάββατο 18 & Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 8:30μμ
 Έχοντας σαν πρώτη ύλη το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα της Μυριέλ Μπαρμπερί και εμπνεόμενη ελεύθερα από αυτό, η Μονά Ασάς μας παρουσιάζει μια τρυφερή και ανθρώπινη ταινία που διασκεδάζει και ...
συγκινεί. Έχοντας στη διάθεσή της ένα αξιοζήλευτο πρωταγωνιστικό τρίο, ξεκινώντας από την έξοχη και απόλυτα ταιριαστή για τον ρόλο  Ζοσιάν Μπαλασκό («Για όλα φταίει το γκαζόν»), και φτάνοντας στην εκπληκτική 12χρονη Γκαράνς ΛεΓκιγερμίκ που με την εκφραστικότητα και την ερμηνευτική ωριμότητά της είναι αναμφίβολα η αποκάλυψη/ανακάλυψη της ταινίας, δημιουργεί στέρεους και αξιαγάπητους χαρακτήρες που επιτρέπουν στην πλοκή να ξεδιπλωθεί αβίαστα.
Με το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας να διαδραματίζεται μέσα στο κτίριο της πολυκατοικίας, έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο εσωτερικό ντεκόρ, το οποίο έχει μια άχρονη, σχεδόν παραμυθένια αισθητική, ενώ το γεμάτο από κινηματογραφικές αλλά και λογοτεχνικές αναφορές (ξεκινώντας από τον προφανή Όζου και φτάνοντας μέχρι τον Τολστόι) σενάριο κλείνει το μάτι στους λάτρεις της τέχνης.
Το «Herisson» είναι ένα φιλμ που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες, περνώντας ένα μήνυμα συντροφικότητας και αισιοδοξίας. Ο κομψός μα απροσπέλαστος ακάνθινος σκαντζόχοιρος του τίτλου, δεν είναι μόνο οι δυο μονήρεις και απρόσιτες πρωταγωνίστριες, μα είμαστε κι όλοι εμείς, που δεν τολμάμε να ανοιχτούμε και να εκτεθούμε, αφήνοντας τους γύρω μας να γνωρίσουν τον πραγματικό,«κομψό» εαυτό μας που κρύβεται πίσω από τα αγκάθια της εξωτερικής εικόνας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η ταινιά, συγκινητική, ανθρώπινη, ζεστή και τελικά αισιόδοξη.. Όλοι σινεμά την Τετάρτη λοιπόν...
Μ. Λαμπριάδου

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΤΣΟΜΟΙΡΟΣ είπε...

Υπέροχη ταινία πολύ συγκινητική πολύ ανθρώπινη και μας άγγιξε όλους
συγχαρητήρια για την επιλογή σας
Γεώργιος Τσατσομοιρος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΤΣΟΜΟΙΡΟΣ είπε...

Υπέροχη ταινία πολύ συγκινητική πολύ ανθρώπινη και μας άγγιξε όλους
συγχαρητήρια για την επιλογή σας
Γεώργιος Τσατσομοιρος