Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η "άλλη" Άνδρος...


Πρόκειται για απόσπασμα της ταινίας του Βαγγέλη Λουκίσα, που σε με τη βοήθεια της Έφης Ραπτάκη, αξιοποιώντας φωτογραφικό υλικό τόσο του Βαγγέλη όσο και του ΦΩΤΟ Άνδρος και του Γιάννη Πιπεργιά, επιχείρησαν να δείξουν μερικές από τις ιδιαιτερότητες, ομορφιές, αλλά και δυνατότητες για δραστηριότητες και αναψυχή που μπορεί ο επισκέπτης της Άνδρου να απολαύσει. Πρόκειται για μια από τις πολλές εθελοντικές εργασίες του vanglouk στον κοινωνικό "κουμπαρά" της Άνδρου, και φτιάχτηκε προκειμένου να αποτελέσει το ζωντανό "φόντο" του περιπτέρου της Άνδρου, στην 1η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού NEXUS 2012, για την οποία σας ενημερώσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση. Το υλικό της ταινίας συγκροτήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε μέσα στον λίγο χρόνο που συνήθως ένας επισκέπτης διαθέτει περνώντας από ένα περίπτερο έκθεσης, να μεταφέρονται σ΄αυτόν κάποιες "γεύσεις" του τι θα σήμαινε να επισκεφθεί το νησί μας, χωρίς δηλαδή συγκεντρωμένο υλικό ανα θεματική ενότητα, αλλά διάσπαρτο διαρκώς ώστε να είναι δυνατό να μεταφερθούν πολλαπλά μηνύματα γρήγορα. Είναι ευλογημένο αυτό το νησί και μερικοί του άνθρωποι...μάλαμα !

Λειβαδιανοί μάηδες!

Οι λειβαδιανοί την παραμονή φτιάχνουν τους μάηδες και ανήμερα γλεντάνε

Ανακύκλωση φαρμάκων και στην Άνδρο

Στα φαρμακεία του νησιού μπορεί κανείς πια να φέρνει φάρμακα που έχουν

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η Άνδρος στην 1η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Άνδρου συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην 1η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού NEXUS 2012.
Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε 29 Μαρτίου έως 1η Απριλίου 2012 στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (Λεωφ. Λαυρίου 301, Παιανία), υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).
Στόχος των διοργανωτών της NEXUS ήταν η ...

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

O καθαρισμός του μονοπατιού Βραχνού-Λιβάδια-Μονή Παναχράντου

Πάνω από την Χώρα τα Βραχνού και μεις πιο πάνω

Οκτώ  άτομα, εθελοντές του ΣΕΔΑ, τελικά μαζευτήκαμε στον καθαρισμό του μονοπατιού Βραχνού-Λιβάδια-Μονή Παναχράντου. Η διαδρομή εξαιρετική, μεγάλος πλούτος ανδριώτικης χλωρίδας και μάλιστα κάποια ενδημικά είδη της Άνδρου …

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η Κατερίνα Πολέμη τραγουδάει "Το μινόρε της αυγής"

Στην συναυλία της στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου η Κατερίνα Πολέμη μαζί με τις δικές της συνθέσεις ,τραγούδησε και άλλα αγαπημένα της τραγούδια , μεταξύ αυτών και το γνωστό ελληνικό τραγούδι

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Συνάντηση συλλόγων Άνδρου για την ανακύκλωση και κομποστοποίηση




Την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 στις 18.00΄, ύστερα από πρωτοβουλία της Ομάδας Εργασίας για την Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση, πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο «Παρέα», συνάντηση Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Χώρας Άνδρου, με στόχο τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Άνδρου για το ζήτημα των απορριμμάτων και την ενίσχυση των καλών πρακτικών της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης.

Η ανταπόκριση των Συλλόγων υπήρξε...

Χάθηκε το βράδυ της Ανάστασης στον Άνω Άγιο Πέτρο

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Δεύτερη έκτακτη συναυλία της Κατερίνας Πολέμη

Άλλη μία συναυλία θα δοθεί σήμερα Τετάρτη στις 8 :00 μμ για όσους δεν κατάφεραν να βρουν  θέση λόγω κόσμου χθες το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο της Άνδρου.
Φωτογραφία : Φώτο Άνδρος

Χάθηκε η Ζαχαρούλα μας!


Ασπρόμαυρο γκριφόν - κανίς , όποιος ξέρει κάτι ας τηλεφωνήσει: 6972620155

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Δευτέρα του Πάσχα στην Κινηματογραφική Λέσχη :Η γοητεία του Σκαντζόχοιρου

Η Κινηματογραφική Λέσχη τελειώνει τις χειμερινές της προβολές την Δευτέρα του Πάσχα με την συγκινητική ταινία "Η γοητεία του σκαντζόχοιρου" που μετά από απαίτηση σας την επαναπροβάλουμε. Ένα μικρό διάλειμα και μετά ξαναρχίζουμε τις προβολές στην Αυλή μας

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Μεγάλη Παρασκευή...


 Εγκώμια και  περιφορά επιταφίου στου Βραχνού


Στολισμός στ' Αλαδινού

στην Κατάκοιλο όπως κάθε χρόνο συγχώριο με σκούρα φασολάδα ελιές χαλβά και κρασί ντόπιο

Στολισμός Επιταφίων στην Χώρα Άνδρου

Στην Θεοσκέπαστη....
 με χρυσάνθεμα κεφαλάτα ,τρίφερν και baby's breath  (γυψοφύλλη)

Πρόγραμμα απασχόλησης 234 Ανέργων από Οργανισμό της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ και ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΥΡΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ
εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) η πρόσληψη διακοσίων τριάντα τεσσάρων (234) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων και επαγγελματικής εξειδίκευσης, μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα για τον Νομό Κυκλάδων.
Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ και ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΥΡΟΥ θα προσλάβει τα παραπάνω άτομα για πέντε μήνες, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και θα τα διαθέσει να εργαστούν στους Δήμους, στο Νοσοκομείο Σύρου και Νάξου και στα Κέντρα Υγείας του Νομού.
Για πληροφορίες και οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ και ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΥΡΟΥ και στους κατά τόπους Δήμους και ΚΕΠ.
Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έως και το Σάββατο 21 Απριλίου

Συγκεκριμένα έχουν εγκριθεί:

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Έκθεση για τον σουρεαλισμό ετοιμάζει το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Χώρα της Άνδρου ετοιμάζει για το καλοκαίρι του 2012 έκθεση αφιερωμένη σε ένα από τα μεγαλύτερα και ανατρεπτικότερα καλλιτεχνικά κινήματα του 20ού αιώνα, τον σουρεαλισμό. 
Όπως δηλώνει ο τίτλος του εικαστικού αφιερώματος «Προσεγγίζοντας το σουρεαλισμό», ζητούμενο είναι να προσεγγίσει το καλλιτεχνικό κίνημα και να περάσει στον επισκέπτη το μήνυμα μιας τέχνης η οποία μέσα από απαξιωτικά σχόλια και χλευασμούς τόλμησε να αναζητήσει τις νύξεις δημιουργίας της στους αχαρτογράφητους δρόμους της ψυχής.
Το αφιέρωμα θα δομείται με άξονα τα

Κοιτάζοντας ψηλά


Ανάγλυφη προτομή λαϊκής τέχνης στην οροφή του ναού των Αγ. Πάντων στα Αηδόνια Κορθίου.
Φωτογραφία : Αγγελική Στρατή

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα Leonardo da Vinci στην Άνδρο


Πραγματοποιήθηκε στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Άνδρου η πρώτη συνάντηση- εργαστήριο εκπαιδευτικών και Διευθυντών σχολείων της Άνδρου στα πλαίσια

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Μεγάλη Εβδομάδα στο Μοναστήρι της Παναχράντου

Φωτογραφία δεκαετίας '60
Κάτω Αριστερά: Δημήτριος Κεφαλάς εκ Καρύστου, Υπάλληλος Ι.Μ Παναχράντου.
Μέσο από αριστερά: Μεγαλουσιάνα Βαρθολομαίου σύζυγος Λευτέρη Βαρθολομαίου, Ιεροδιάκονος Λεόντιος Μαρκόπουλος (Μετέπειτα επίσκοπος Κερνίτσης), Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Συγγρός, ο Σωτήριος Γδύσης.
Πάνω από αριστερά: δόκιμος Μοναχός Χριστόδουλος Γιακουμόπουλος, Πατήρ Ευδόκιμος Φραγκουλάκης, Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Βασιλικός, Λευτέρης Βαρθολομαίος.
Οι πύλες του Μοναστηριού θα είναι ανοικτές καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης εβδομάδας, σύμφωνα με το πρόγραμμα που βρίσκεται παρακάτω, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν είναι ευπρόσδεκτοι.

Υπενθυμίζεται ότι η ...


Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Μυλολόγοι στην Άνδρο

Οι μυλολόγοι μαζί με τον τελευταίο μυλωνά της Άνδρου Γιάννη Χρυσοστράτη που έφτιαξε τον εικονιζόμενο ταβλόμυλο "του Φολερού" πάνω από το Κόρθι.  ... και η Πέρλα


Η TIMS (The International Molinologigal Society) είναι η διεθνής οργάνωση που ασχολείται σε παγκόσμιο επίπεδο με την καταγραφή και κυρίως την σωστή αποκατάσταση  των  κάθε είδους  μύλων  είτε πρόκειται για νερόμυλους ,είτε ανεμόμυλους ή ελαιοτριβεία , αλατόμυλους ακόμα και μπαρουτόμυλους.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Στη νέα στέγη της Λέσχης Ανδρίων


Στη τελική ευθεία μπαίνουν οι επίσκευες στις αίθουσες της Ε.Ο.Χ.Α. όπου θα στεγαστεί πλέον η Λέσχη Ανδρίων....

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα Απριλίου "Παραμυθοχώρας"

02/04/2012. «Ειρήνη», του Αριστοφάνη Διασκευή για παιδιά Σοφία Ζαραμπούκα, Εκδόσεις Κέδρος.




  23/04/2012. «Κάποιος να μ’ αγαπάει» Μπριγκίττε Βένιγκερ, Εύα Θάρλετ, Εκδόσεις Πατάκη.


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΥΡΙΟΥ Ώρα προσέλευσης 16.15, ώρα αναχώρησης 18.00
Τηλ. Επικοινωνίας 6974228412
Με την εποπτεία της Κοινωνικής Λειτουργού του Κέντρου Υγείας Άνδρου

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Ανδρίων Δρώμενα στην ΕΤ3


 Τηλεοπτικό συνεργείο για την επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ της ΕΤ3 ήρθε στην Άνδρο της ημέρες της γιορτής της Θεοσκεπάστου. Η εκπομπή  ταξιδεύει σε όλη την ...