Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Κάλαντα με τσαμπούνες και τουμπιά στη Χώρα



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών Ανδρου ευχαριστεί θερμά τους οργανοπαίχτες, Νικόλαο Μανδαράκα,Αθανάσιο Καρπούζη,Ευάγγελο Τριανταφυλλάκη, Νικόλαο Τριανταφυλάκη και Λεωνίδα Τριανταφυλάκη για την ευγενική προσφορά τους προς τον Σύλλογο γυναικών Άνδρου, τιμώντας την παράδοσή μας, επίσης τον κύριο Γιάννη Τηνιακό για την τυπογραφική προσφορά του .
Η Πρόεδρος Μαρία Κορρέ

Casino Λειβαδίων

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

" Trompe l' oeil" Ένα λεύκωμα με έργα της Ειρήνης Νεοφύτου Δανιόλου

Το Trompe l‘oeil είναι γαλλικός όρος που σημαίνει «οφθαλμαπάτη» και περιγράφει μια ζωγραφική που εξαπατά. Αυτό το ύφος της ζωγραφικής έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα.
Η Ειρήνη Δανιόλου Νεοφύτου ανήκει σε μία ομάδα καλλιτεχνών που ειδικεύονται σε αυτό το ιδιαίτερο είδος διακοσμητικής ζωγραφικής με σκηνογραφική αισθητική αντίληψη και έντονη θεατρικότητα.

Οι τοιχογραφίες της  αποτελούν πολύτιμο εικαστικό υλικό για τη μελέτη και αξιολόγηση του trompe l'oeil. Ο καλλιτέχνης  αποδεικνύει πόσο γίνεται εφικτό να ξεγελάσει το μάτι και να αποκαλύψει την ύπαρξη της αναπάντεχης άλλης εικόνας, προκαλώντας την έκπληξη του θεατή. Στην Ελλάδα εμφανίζεται σαν τεχνοτροπία, κυρίως στο χώρο του θεάτρου μέσα από τα σκηνικά σπουδαίων καλλιτεχνών.
Οταν τέλειωσε τη Σχολή Καλών Τεχνών η Ειρήνη Νεοφύτου παρακολούθησε μαθήματα στο Λονδίνο για να μάθει την τεχνική του trompe l’ oeil και αμέσως μετά άρχισε να κάνει εικονογραφήσεις παραμυθιών σε τοίχους παιδικών δωματίων. Η μία δουλειά έφερε την άλλη και οι πελάτες της ζητούσαν, εκτός από τα παιδικά δωμάτια, να ζωγραφίσει αλλού ένα χολ, και αλλού ένα σαλόνι ή μια τραπεζαρία. "Το trompe l’ oeil βοηθάει να δώσουμε βάθος και την ένοια του τρισδιάστατου σε ένα χώρο, να τον κάνουμε πιο ευχάριστο, να κρύψουμε κακοτεχνίες και κολόνες" λέει η Ειρήνη που εδώ και τριάντα χρόνια σε συνεργασία με αρχιτέκτονες, διακοσμητές και ιδιοκτήτες σπιτιών δημιουργεί χώρους μοναδικούς. "Τα πιο πετυχημένα θέματα είναι αυτά που βάζουν το εξωτερικό περιβάλλον μέσα στο σπίτι και αυτά που σε ξεγελάνε μεν αλλά έχουν και μια δόση χιούμορ."
Ένας μεγάλος μάλλον άχαρος υπόγειος χώρος "ανοίγει" μπαίνοντας σε ένα ζωντανό και φωτεινό δρόμο.
Η δυνατότητα για σενάρια άπειρη.  Η φαντασία κάθε μέρα πλάθει κ' άλλη ιστορία, προσθέτει ή αφαιρεί περαστικούς 

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Στον "Ερμή" του Καλαδάμη

Στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου "Ερμής" του Βαγγέλη Καλαδάμη φιλοξενήθηκαν ένα απόγευμα οι μικροί δημιουργοί από τα Παιχνιδομαγειρέματα. Το θέαμα που αντίκρυσαν τα παιδιά, μόλις μπήκαν, ήταν γιορτινό και πολύ λαχταριστό: κέικ, τσουρέκια χριστουγεννιάτικα, ζεστές άσπρες και σκούρες σοκολάτες,τρούφες, άχνες ζάχαρες και πολλά στολίδια. Όλοι με κέφι ρίχτηκαν στην δουλειά για να διακοσμήσουν τα γλυκά και αμέσως μετά να τα δοκιμάσουν.
'Ενα απόγευμα που θα μείνει αξέχαστο σε όλους.
Ευχαριστούμε πολύ τον Βαγγέλη Καλαδάμη για την φιλοξενία!
                                   Καλές Γιορτές ,  Χαρίκλεια Δανιόλου

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Σε όρκο και όσοι έλειπαν

 Ορκίστηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Άνδρου ο  Νίκος Θεολόγου,μέλος του δημοτικού συμβουλίου και ο σύμβουλος στην κοινότητα Υδρούσας Μιχάλης Ίσαρης

Ήρθαν πάλι τα Χριστούγεννα στην Χώρα



Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοινώσεις του Δήμου Άνδρου

 Προσωρινά και μέχρι ν'αποκτήσει ο ενιαίος Δήμος Άνδρου νέο ιστότοπο , ανακοινώσεις και πληροφορίες  σχετικές με το νέο δήμο θα δημοσιεύονται στην σελίδα του andros.gr

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Αμαρυλλίς Σινιόσογλου "Πτώση & Αιώρηση"

Έκθεση ζωγραφικής

Εγκαίνια: Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011  7-10 μμ
Διάρκεια :11-29  Ιανουαρίου 2011


Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Έναρξη παιδικού σινεμά στην Άνδρο


Στα πλαίσια πρωτοβουλίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Άνδρου και σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου, ξεκινά σήμερα η λειτουργία παιδικού κινηματογράφου για τα παιδιά της Άνδρου. Κοινός στόχος η πραγματοποίηση παιδικών προβολών σε εξωσχολικές ώρες, τουλάχιστον μία φορά το μήνα.
Σήμερα Σάββατο, στις 17.30΄στο Κινηματοθέατρο Χώρας προβάλλεται μεταγλωττισμένη η ταινία κινουμένων σχεδίων Οποπομώζ. Είσοδος 4€.

Πρόκειται για ιταλική ταινία κινουμένων σχεδίων του 2003, διάρκειας 76 λεπτών, σε σκηνοθεσία Έντζο ντ' Αλό με την παρακάτω συνοπτικά υπόθεση...
Τρία χαζοδιαβολάκια, εκμεταλλευόμενα τη ζήλια του μικρού Ρόκο για τη γέννηση του αδελφού του, τον κάνουν υποχείριο στα σχέδιά τους να ματαιώσουν τα Χριστούγεννα. Από τη σημερινή Νάπολη τον μεταφέρουν στην αρχαία Γαλιλαία και του αναθέτουν να εμποδίσει τον Ιωσήφ και τη Μαρία να φτάσουν στη φάτνη.
Ευπρόσδεκτα όλα τα παιδιά του νησιού...σας περιμένουμε !

Μουσικός Σύλλογος Άνδρου

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Στο Εμπειρίκειο Γηροκομείο Άνδρου

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου μαθήτριες του τμήματος  κομμωτικής  της Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Κορθίου μαζί με τις καθηγήτριές τους επισκέφτηκαν το Εμπειρίκειο Γηροκομείο Άνδρου  όπου  περιποιήθηκαν  τα μαλλιά και τα νύχια των παππούδων και γιαγιάδων του ιδρύματος


 Οι μαθήτριες: Ρούσσα Ελπίδα, Τζουλιάννα Λόζα, Μαλισιόβα Κωνσταντίνα,Μπατζέλα Λίνα

και οι καθηγήτριες: Χαραλαμποπούλου Μαρία και Μπαλτά Μαρία

και άλλες φωτογραφίες στο μπλόγκ της Πέρλας

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βουνίων "Η Πετρένια"

Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο 2011 με βρύσες και εκκλησίες των χωριών.
Διατίθεται στο βιβλιοπωλείο του Γιάννη Ζώταλη

Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού

 Το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Χώρας θα πραγματοποιηθεί  συνάντηση  επαγγελματιών με  μαθητές και γονείς.
 Εισηγητές:
 Κατερίνα Γρυμάνη      Κοινωνιολογία
 Καλλιόπη Γλυνού        Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης
 Νικόλαος Κωσταράς   Μηχανικών Υπολογιστών & Πληροφορικής
 Κατερίνα Μανούσου   Κτηνιατρική
 Ιωάννης Περτέσης       Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών
 Ολυμπία Παρλιάρου    Φιλοσοφία, Παιδαγωγική & Ψυχολογία

Διοργάνωση:  Ίδρυμα Νικόλαος Γ. Παπαδημητρίου, κοινωφελές Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1991 από τον επιχειρηματία κ. Νίκο Παπαδημητρίου και δραστηριοποιείται στους τομείς: Επιστημονική Γνώση, Περιβάλλον και Πολιτισμός. Μεταξύ των πολλών δραστηριοτήτων του ,το ίδρυμα παρέχει κάθε χρόνο υποτροφίες σε μαθητές και φοιτητές που κατάγονται από περιοχές της Λέσβου, Άνδρου, Ύδρας, Σπετσών και Αράχοβας, Συγκεκριμένα παίρνουν υποτροφία 22 αριστούχοι μαθητές της τελευταίας τάξης Λυκείου που εισήχθησαν σε Ανώτατα Ιδρύματα, και 12 αριστούχοι φοιτητές. Επίσης, το Ίδρυμα δίνει υποτροφίες και σε 5 αλλοδαπούς μαθητές, που εισήχθησαν σε ΑΕΙ της Ελλάδας. Από το 1998 έως σήμερα, το Ίδρυμα έχει υποστηρίξει περισσότερους από 300 φοιτητές παρέχοντάς τους, εκτός από τις υποτροφίες, πρόσθετα κίνητρα, όπως χρηματικά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, ενημέρωση για μεταπτυχιακές σπουδές, συμμετοχή σε εκδηλώσεις κ.ά.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Γενική Απεργία

 Σήμερα,ημέρα πανεργατικής-πανυπαλληλικής απεργίας,οι απεργοί εκπαιδευτικοί  Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Άνδρου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου για να διαδηλώσουν την αντίδρασή τους απέναντι στην άγρια επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζομένων από τη βάρβαρη και καταχρηστική εξουσία της κυβέρνησης με την κάλυψη της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
                                              Συντονιστικό εκπαιδευτικών Α/βάθμιας  &  Β/ βάθμιας Άνδρου

Το 11ο ετήσιο κονσέρτο του Στούντιο Μουσικής Σούπερτ


 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στην μεγάλη αίθουσα του Λυκείου Κορθίου και έλαβαν μέρος οι δάσκαλοι και οι μαθητές της μουσικής σχολής Σούπερτ που έπαιξαν κάποια στιγμή και υπό το φως φακών λόγω της διακοπής ρεύματος της Δ.Ε.Η.

Φωτογραφίες : Φώτο Άνδρος

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ορκομωσία νέων Δημοτικών Αρχών Δήμου Άνδρου

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκομωσίας των εκλεγμένων Δημοτικών Αρχών του Δήμου Άνδρου στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας Ανδρου.

Η πρόσκληση

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Υπογειοποίησης συνέχεια...

Με επόπτη εργασίας κάτω από το σπίτι Δημητρίου
Μετά την Αγορά τα συνεργεία της Δ.Ε.Η. συνεχίζουν τις εργασίες της υπογειοποίησης των καλωδίων  στα σοκάκια της Χώρας με κατεύθυνση την Πλακούρα, υπολογίζεται ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα τερματίσουν τη γραμμή μπροστά στο Τεχνικό  Γραφείο Γονέου και θα ξεκινήσουν τη γραμμή Δημοτικό Σχολείο- Πλατεία Θεόφιλου Καΐρη.


Πλακόστρωση στο στενό του Λιοπύρου



κάτω από το ΦΩΤΟ ΑΝΔΡΟΣ



 
κάτω από το αρχ. μουσείο
 
έξω από της Κασσάνδρας


Έξω από του Χαδούλη


Σύλλογος Γυναικών Κορθίου

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ένα μικρό γλυκό χριστουγεννιάτικο παζάρι

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου από τις 4:00μμ το απόγευμα στη Στέγη του Συλλόγου Λειβαδίων,θα σας περιμένουν οι μικροί ζαχαροπλάστες από τα Παιχνιδομαγειρέματα με τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που έχουν φτιάξει και θα σερβίρουν ζεστούς λουκουμάδες.